Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Καιρός ήταν να μπεί μιά σειρά στις Πτωχευμένες Τράπεζες - Πρώτος στόχος η αλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών

Στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε να επιτραπεί ο ουσιαστικός έλεγχος του Δημοσίου στις τράπεζες, προχωρά η νέα κυβέρνηση, με πρώτο στόχο την αλλαγή των διοικήσεων των τραπεζών (σ.σ. Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Κεφάλαιο αυτού του Σαββάτου). 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ήδη προετοιμάζεται αλλαγή του νόμου που προβλέπει το δικαίωμα ψήφου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις γενικές συνελεύσεις των τραπεζών προκειμένου, ασκώντας τα δικαιώματα πλειοψηφίας που κατέχει το Δημόσιο στις τράπεζες, η νέα κυβέρνηση να μπορέσει να υλοποιήσει τις παρεμβάσεις της στην Οικονομία δια μέσου των τραπεζών.  ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ στο  Capital.gr.-Ατρθρο της Νένας Μανιάρα.(28.1.15)

.

Καιρός ήταν να μπεί μιά σειρά στις Πτωχευμένες Τράπεζες, τις οποίες ελέγχει το Ελλην.Δημόσιο κατά 65-67%, με χρήματα του Ελληνικού Λαού.Η αλήθεια πάντως παραμένει ότι οι Τράπεζες υποχρεώθηκαν να φορτωθούν τα άνευ αξίας Ομόλογα του Ελλην Δημοσίου.Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι Τράπεζες δεν έχουν σοβαρό μερίδιο ευθύνης για τον αλόγιστο δανεισμό που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια και τώρα τρέχουν με τα κόκκινα δάνεια.
Και η ρευστότητα των Τραπεζών στη "πραγματική Οικονομία" αποτελεί "Ονειρο Απατηλό".-
Greek Fund
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-