Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

BULLETIN , πηγαίνοντας στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, δίχως «ΘΑ»



BULLETIN

– Ρεκόρ στην άφιξη τουριστών φέτος στην Ελλάδα.26 εκατ τουρίστες φέτος και 24 εκατ.το 2014.Εσοδα 14,5 δις φέτος και 13,5 το 2014.
– Πολιτική:
Οι εκλογές του Σεπτ.2015 είναι οι μοναδικές που τα υποψήφια κόμματα δεν μιλούν για «θά».

Τέλος στα «θα» γιατί δεν μπορούν πλέον να τάξουν απολύτως τίποτα στο λαό,με τα χάλια της οικονομίας μας.Επινόησαν όμως τα «ισοδύναμα μέτρα», ο Μειμεράκης λέει πως δεν θα στηρίξει τη φορολογία των αγροτών και ο Τσίπρας την επανεξέταση του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Σαχλαμάρες, διότι δεν υπάρχει καμμία απολύτων κοστολογημένη πρόταση.Εάν υπήρχε θα την είχαν προτείνει στους δανειστές μας,ότα υπέγραφαν το 3ο Μνημόνιο.Τα 2 μεγάλα κόμματα να μη προπαθούν να αποδείξουν , γνωστές αλήθειες στο λαό, για ευθύνες 40 χρόνων και για ευθύνες 7 μηνών.Αυτά είναι αστεία και μη συγκρίσιμα γεγονότα.
Πρέπει να επιστρέψει η «κανονικότητα στη πραγματική μας Οικονομία» , αυτό είναι το μέγα πρόβλημα και το ζητούμενο στις εκλογές αυτές.
Οι 3 τελευταίοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, εκλέχθηκαν με το μεγάλο ψέμμα του «τέλους της λιτότητας».Πρώτος ο Γιώργ.Παπανδρέου με το «λεφτά υπάρχουν» Δεύτερος ο Αντ.Σαμαράς με τα «Ζάππεια» που …έσκιζε το μνημόνιο και τέλοςο Αλέξης Τσίπρας που έψαχνε δανεικά από Μόσχα-Πεκίνο-Τεχεράνη.
Ευτυχώς στις εκλογές την 20/9/15 κανένας εκ των 2 μεγάλων μονομάχων (Αλέξης-Βαγγέλης) δεν τολμούν να μιλήσουν για το τέλος των μνημονίων.
Η κυβέρνηση που θα προκύψει πρέπει να αφοσιωθεί σε ρεαλιστικά ζητήματα (Ασφαλιστικό-αναδιάρθρωση δημόσιου-εργασιακά-ανάπτυξη-υγεία).Να επιστρέψει η Ελλάδα στη κανονικότητα της πραγματικής οικονομίας.
Να προσέξουν την απασχόληση των νέων (φτάνουν οι ξενητεμένοι μας πτυχιούχοι)και τους συνταξιούχους (που δεν έχουν άλλη ελπίδα να βελτιώσουν τη ζωή τους).
-ΟΙΚΟΝΟΝΙΑ: τώρα οι Ευρωπαίοι θέλουν το ΔΝΤ στην Ελλάδα και ζητούν την ελάφυνση του χρέους (δεν θα γίνει κούρεμα του χρέους , αλλά μακρπρόθεσμου δανεισμού στα 50 χρόνια και μείωση των τόκων).
-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: έπεσαν οι αξίες των μετοχών τους,ΑΛΦΑ 0,10€, ΕΥΡΩΜΠΑΝΚ 0,03€, ΕΘΝΙΚΗ 0,54 €,ΠΕΙΡΑΙΩΣ 0,09€.Πιό κάτω δε γίνεται, ξεφούσκωσε και η φούσκα των τραπεζών και σώθηκαν με τα χρήματα των φορολογούμενων.
Το διάστημα 26/6/15 ως 31/8/15, η μετοχή της ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ έπεσε κατά 74%, της ΕΘΝΙΚΗΣ 57%, της ΠΕΙΡΑΙΩΣ κατά 78% και της ΕΥΡΩΜΠΑΝΚ κατά 75%.
Σήμερα με 550 εκατ. αγοράζεις τη ΕΥΡΩΜΠΑΝΚ, με 570εκατ τη ΠΕΙΡΑΙΩΣ,την ΕΘΝΙΚΗ με 1,9 δις και την ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ με 1,5 δις€.(τόσο πιάνουν οι κεφαλαιοποιήσεις τους τώρα).
Τον Αύγουστο ήταν έντονη η πτώση των ελλην μετοχών.
Ο Μάριο της ΕΚΤ ετοιμάζεται να ξανατυπώσει φρέσκο χρήμα για τη ποσοστική χαλάρωση (60 δις €/μήνα), μέχρι ο πληθωρισμός να σταθεροποιηθεί στο περίφημο 2%.Δυστυχώς η Ελλάδα δε παίρνει μέρος σε αυτή τη ποσοτική χαλάρωση μέχρι να διορθωθεί το πολιτικό κλίμα και η οικονομία της μετά το τρίτο Μνημόνιο.
Στην Ελλάδα οι επενδυτές περιμένουν τις εκλογές για να δούν να σταθεροποιείται το πολιτικό κλίμα.
Οι παγκόσμιοι επενδυτές φοβούνται ακόμη τη φούσκα της Κίνας.
-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ του ΕΛΛΗΝ.ΧΡΕΟΥΣ:
Ο Στρός Κάν το Μάιο 2011 είχε αποφασίσει να τα χώσει χοντρά στη Μέρκελ για τη βιωσιμότητα του Ελλην χρέους και πως πρέπει οπωσδήποτε να «κουρευτεί το χρέος γιατί απλά δε βγαίνει».Είμασταν όμως άτυχοι γιατί δεν πρόλαβε να γυρίσει από την Αμερική στη Γερμανία, συνελήφθη στο αεροπλάνο εξαιτίας της…σεξουαλικής παρενόχλησης μιάς υπηρέτριας του ξενοδοχείου.Σαχλαμάρες και στημένα παιγνίδια των Γερμανών.
Το απεκάλυψε το Rewters, πως τα συμφέροντα των ευρωπαικών τραπεζών και πολιτικών δεν ήθελαν το κούρεμα του χρέους μας, όπως και σήμερα επιμένει ο κουτσός με τη Μέρκελ.
Η Λαγκάρντ το 2012 ζήτησε πάλι κούρεμα του χρέους μαζί με το 2ο παλέτο διάσωσης, προβλέποντας ότι σε 3 χρόνια η Ελλάδα θα ξαναχρειασθεί νέο δάνειο, αλλά πάλι η Γερμανία αρνήθηκε.Σήμερα μετά το 3ο μνημόνια η ιστορία επαναλαμβάνεται.Απαιτείται ελάφρυνση του ελλην χρέους (κούρεμα) γιατί το πρόγραμμα απλά δε βγαίνει.Χρειάζεται κούρεμα χρέους ή΄τουλάχιστον μία περίοδος χάριτος 30 χρόνων με μείωση των επιτοκίων.
Οι Ευρωπαίοι δε θέλουν να ακούσουν τη Λαγκάρντ, αλλά όπως φαίνεται η Γερμανία δε δέχεται διαγραφή χρέους και μείωση επιτοκίων και σύντομα πάμε για επιμήκυνση στα 50 χρόνια (από 30 που είναι σήμερα) και περίοδο χάριτος.Αυτό θα είναι και το δώρο της Γερμανίας στον Αλέξη για να πάρει τις εκλογές (που δεν έσκιζε … τα μνημόνια σελίδα-σελίδα όπως ο Σαμαράς,και στο τέλος η Μέρκελ τον κρέμασε).
– ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ φέρτε πίσω τα λεφτά σας από τις ξένες τράπεζες αμέσως μετά τις εκλογές.(Σημειώνεται πως η ΓΕΚ δεν έστειλε τα λεφτά της στο εξωτερικό, όπως έκαναν πάμπολλες επιχειρήσεις ).
Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ.-
-Ας ελπίσουμε το 3ο κόμμα να μην είναι ο φαιδρός με τις «πίτσες».

-Μη δίνετε καμμία σημασία στις δημοσκοπήσεις, γιατί είναι πολλοί οι αναποφάσιστοι και δεν βγαίνει κανένα απολύτως συμπέρασμα.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-