Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Mήπως να παίρναμε τα 50 δις και να φεύγαμε ? (αφού το πρόγραμμα...δε βγαίνει με τίποτα)


Πόσα θέλετε για να φύγετε ; 

50 δισ. για να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη έδινε ο Σόιμπλε !





Ετοιμος να πληρώσει αδρά για να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη φέρεται να ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσιεύματα που θέλουν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών όχι μόνο να αποδέχεται αλλά και να «ενθαρρύνει» ένα τέτοιο ενδεχόμενο.



Όπως αποκαλύπτουν το “Euractiv” και το “Heard in Europe”, επικαλούμενα “υψηλόβαθμη πηγή” που συνομίλησε πρόσφατα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών για το θέμα, ο κ. Σόιμπλε έδινε στον Γιάνη Βαρουφάκη και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το ποσό των 50 δισ. ευρώ για να φύγει συντεταγμένα η Ελλάδα απ' την Ευρωζώνη.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σόιμπλε υπέθετε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε, λόγω ιδεολογίας, την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Και γι' αυτό «ήταν έτοιμος να βάλει λεφτά στο τραπέζι ώστε να ενθαρρύνει μία τέτοια κίνηση».



Μάλιστα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, όπως αναφέρει άλλο δημοσίευμα, του γαλλικού Mediapart, φέρεται να ρώτησε πόσα θέλει η Ελλάδα για να εγκαταλείψει το ευρώ. Μία ερώτηση που είχε γίνει πριν από το δημοψήφισμα.



Σύμφωνα με το «Heard in Europe», ο ίδιος προσδιόριζε το ποσό αυτό στα 50 δισ. ευρώ.



Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο του 2011 ο κ. Σόιμπλε είχε κάνει ανάλογη πρόταση και στον τότε υπ. Οικονομικών του Γ. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλο, όπως είχε αποκαλυφθεί μετέπειτα.



Ο Σόιμπλε δεν ανέφερε απο πού θα προέρχονταν αυτά τα λεφτά. Μέρος του πακέτου ίσως ερχόταν απ' τα κοινοτικά κονδύλια 35 δισ. ευρώ που προορίζονται για τη χώρα ως το 2020, συν τα κέρδη της ΕΚΤ απ' τα ομόλογα.



Η λογική του σχεδίου Σόιμπλε, σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ότι η ευρωπαϊκή ενίσχυση θα δίνονταν στην περίπτωση αποχώρησης με συντεταγμένο τρόπο με τη διαδικασία να συνοδεύεται από στόχους, όπως είχε γίνει με τη διαδικασία ένταξης στην ΟΝΕ.


Κέρδος online   
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-