Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ελλάδα η χώρα «φυλάκισης των μεταναστών» και των «κλεισμένων τραπεζών»



Ελλάδα: "ένας άλλος κόσμος",  έτσι καταντήσαμε


Bulletin
(050216)

Οικτρά αποτυχία της Ευρωπαικής ηγεσίας στη διαχείριση των μεγάλων προσφυγικών ροών λόγω του συνεχιζόμενου εμφύλιου πολέμου στη Συρία (άραγε ποιές ξένες δυνάμεις επιμένουν ακόμα στη συνέχιση αυτού του εμφύλιου και δεν βρίσκεται ένας στην Ευρώπη να ζητήσει από αυτές και μόνο να πληρώσουν για το μεταναστευτικό? Πάντως η Ελλάδα σίγουρα δεν έχει ρωτηθεί και ουδέποτε συνυπέγραψε για τη καταστροφή στη Συρία, αλλά αντίθετα όλοι οι ευρωπαίοι τώρα ζητούν τη τιμωρία της χώρας μας).
«Φυλακή προσφύγων & μεταναστών» θέλει η ΕΕ να μετατρέψει την Ελλάδα.
Αντίθετα η Τουρκία κέρδισε το φακελάκι από την ΕΕ και τώρα η Ελλάδα οφείλει να συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ευρωπαική βοήθεια με ολόκληρα 25 εκατ. Ευρώ, ώστε να περνούν οι μετανάστες στα νησιά μας.Γιατί δεν τα δίνουν απευθείας στους νησιώτες μας?
Παρά ταύτα η συνθήκη Σένγκεν τώρα απειλεί τη χώρα.Μιλάμε για εξοργιστικά πράγματα, δηλαδή η Κομισιόν θα κρίνει εάν η Ελλάδα δεν κάνει το καθήκον της για τη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ, τη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών, και θα ισχύει προσωρινή αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν για τα επόμενα 2 χρόνια.
Αυτό απλά σημαίνει πως θα σφραγισθούν τα σύνορά της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα.
Χιλιάδες πρόσφυγες μετανάστες θα παγιδευτούν στη χώρα μας και από την άνοιξη και μετά (τότε που θα ανοίξει πάλι ο καιρός για τους μετανάστες) θα έχουμε άσχημες εξελίξεις, πέραν από τα άλλα προβλήματα που εδώ και 6 χρόνια ταλανίζουν τη κοινωνία μας.
Ελλάδα η χώρα «φυλάκισης των μεταναστών».
Βαριές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (30% έχασαν οι ελλην.τράπεζες από την αρχή του έτους) ενώ το Διεθνές περιβάλλον παραμένει δυσμενές .
Ολες οι αγορές βρίσκονται σε τροχιά πτώσης και αναμένεται επανάληψη της κρίσης του 2008 όπως ισχυρίζεται και ο Τζόρτζ Σόρος.

Οι Ελληνες περιμένουν την απόρριψη του Ασφαλιστικού από τους πιστωτές μας που συνεχίζουν να έχουν πάντα το πάνω χέρι .
Αν δε βρεθεί λύση το Φεβρουάριο, έρχεται νέο κύμα κρίσης (ανθωπιστικής & οικονομικής) και δημιουργείται πλέον ζήτημα επιβίωσης αρκετών εκατομμυρίων Ελλήνων.
Ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν έχουν άλλη ελπίδα, παρά το γεγονός ότι ακόμα προσπαθούν να αποφύγουν το γκόλ για τις κύριες συντάξεις, αλλά όπως πάντα τα τελευταία 6 χρόνια δεν υπάρχει χρόνος, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και καταληκτική ημερομηνία των αποφάσεων θεωρείται το Πάσχα των καθολικών (27/3).
Το «βασικό αρχικό» σχέδιο Κατρούγκαλου πρακτικά έχει απορριφθεί από τους ξένους τεχνοκράτες και το ΔΝΤ.Δυστυχώς θα μειωθούν και οι υπάρχουσες συντάξεις που πρακτικά αποτελούν τη «μοναδική πηγή εισοδήματος για ολόκληρες οικογένειες και νοικοκυριά».
Με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν απαιτούνται πρόσθετα φορολογικά μέτρα για το 2016, μετά τη συμπλήρωση του γνωστού πλέον «περιουσιολόγιου».
Το ΔΝΤ κρίνει απαραίτητο το ευρωπαικό κούρεμα του χρέους και χρειάζεται μία τολμηρή λύση.
Αν δεν γίνει το κούρεμα του χρέους, το συσσωρευμένο υπέρογκο ελληνικό χρέος θα κρέμεται πάντα σα «δαμόκλεια σπάθη» πάνω από την ελληνική οικονομία η οποία επηρεάζεται άμεσα και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές διαταραχές των αγορών.
Το ΔΝΤ επιζητεί το κούρεμα , αλλά η ΕΕ το έχει αρνηθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους.
Οσον αφορά τις αναμενόμενες επενδύσεις στη χώρα μας – με ορίζοντα 10ετίας- τα πράγματα σαφώς και είναι δύσκολα στη παρούσα μεταβατική φάση.
Με όλα αυτά δυστυχώς εντοπίζονται «κακοί οιωνοί» στην ελλην οικονομία για το 2016, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των 4 ελληνικών συστημικών τραπεζών να τονώσουν τη κοινωνία με τα διάφορα πληρωμένα άρθρα τους στα ΜΜΕ, μη έχοντας βρεί ακόμη και σήμερα λύση για τα κόκκινα δάνεια που μοίρασαν χωρίς μελέτες και προδιαγραφές παλαιότερα δεξιά και αριστερά.
Θυμίζουμε πως οι τράπεζες σήμερα δεν έχουν αντικείμενο χρηματοδότησης ή δανειοδότησης, συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη έχοντας πλέον μοναδική απασχόληση τη καταγραφή των προσωπικών δεδομένων των πελατών τους,  (ενημέρωση φακέλου το λέμε τώρα), με τα λεφτά των φορολογούμενων Ελλήνων (αυτών δηλαδή που τις χρηματοδότησαν) και όχι των Ευρωπαίων. Συνεχίζουν να αμείβονται με τρελά λεφτά τα υψηλόβαθμα στελέχη τους, με παροχές όπως αυτοκίνητα, δωρεάν κάρτες, δωρεάν παροχές υγείας κλπ.Ενώ έφυγαν με εθελουσίες εξόδους τα στελέχη τους (μιλάμε για 250.000-550.000 πρόσθετες αμοιβές εθελουσίας) στη συνέχεια την επόμενη μέρα τα ξαναπροσλαμβάνουν στις θυγατρικές τους με υψηλές αμοιβές. Ομερτά…!.και μιλάμε για στελέχη ηλικίας 62 ετών και άνω.
Και οι νέοι 25-30 ετών με μεταπτυχιακές σπουδές συνεχίζουν να ψάχνουν για «απλή απασχόληση" των 500 ευρώ/μήνα, ζητούν χατζιλίκι από τo παππού, ή φεύγουν για το εξωτερικό.Αυτοί είναι οι δικοί μας μετανάστες, θύματα της παρατεταμένης κρίσης.
Δικαίως λοιπόν σύντομα θα αλλάξουν οι διοικήσεις των, γιατί απλά δεν παρουσιάζουν μελέτες, δεν αλλάζουν νοοτροπία και δεν χρειάζεται να μελετήσουν τίποτα γιατί πολύ απλά «γνωρίζουν» από «μέσα» για το μεγάλο φαγοπότι που έγινε προ του 2009-2010.Εχουν τεράστιες ευθύνες και δεν πλήρωσαν για τα τεράστια λάθη τους.Βλέπεις όμως οι δανειστές δεν ψάχνουν για εισαγγελείς, απλά αναλαμβάνουν τις διοικήσεις,άλλωστε οι φορολογούμενοι , τα ταμεία και οι μέτοχοι βάλαν τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίσης.
Τέλος για να προσδιορίσουμε καλύτερα τη κατάσταση θα αναφερθώ για τις ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) που μέσα στο χειμώνα παραμένουν κλειστές στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Ηδη μετράμε τους πρώτους νεκρούς που κατέληξαν γιατί δε βρήκαν κρεββάτι στις ΜΕΘ, πέθαναν περιμένοντας απεγνωσμένα μήπως πεθάνει ο συνάνθρωπός τους και ελευθερωθεί κάποιο κρεββάτι στις λίγες λειτουργούσες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Αραγε πόσοι πατριώτες μας έχουν σήμερα την οικονομική άνεση να πάνε στις ιδιωτικές κλινικές?Πόσοι διαθέτουν 10.000€ για την υγεία τους?
Στο σημείο αυτό τίθεται το εύλογο ερώτημα «γιατί δεν αναλαμβάνουν οι Τράπεζες» τα έξοδα νοσηλείας ώστε να σωθεί ο κόσμος που πεθαίνει μέσα στο χειμώνα? Τα χρήματα των τραπεζών είναι των Ελλήνων φορολογούμενων.
Μέχρι τώρα έστω και με τις συνεχείς παρεμβάσεις των δανειστών μας υπήρχε έστω τυπικά ελληνική εκλεγμένη κυβέρνηση, τώρα πλέον υπάρχει έντονος φόβος κατάργησης αυτής.
Ο Γιάνης επιβεβαιώνεται και ο Κυριάκος φοβάται μη κάψει το μοναδικό χαρτί του στη δύσκολη αυτή συγκυρία.
Οι ξένοι πλέον όπως πάμε θα αναλάβουν και επίσημα τη διακυβέρνηση της χώρας. Οσοι τελικά επιβιώσουν της κρίσης να θυμηθούν μόνο να κάνουν ένα άγαλμα του Σόιμπλε με το καροτσάκι, για τη σωτηρία της Ελλάδας.
Για την εξαφάνιση των Ελλήνων που παρέμειναν στη χώρα τους ή έγιναν μετανάστες στο εξωτερικό, δεν άκουσα ακόμη τίποτα.

Ελλάδα: "ένας άλλος κόσμος",  έτσι καταντήσαμε


.

Greek Fund

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-