Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ» ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ - ΖΗΤΟΥΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΓΙΑ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ - Η Ελλάδα διαθέτει πολλαπλές εναλλακτικές δυνατότητες


ΝΕΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Χωρίς να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα έληξε τη Πέμπτη 18/6 το βράδυ η συνεδρίαση του Eurogroup, που χρωματίστηκε από ένα μπαράζ ωμών εκβιασμών και τελεσιγράφων, με τα οποία οι «θεσμοί» αξίωσαν και πάλι από την ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία κομμένη και ραμμένη «στα μέτρα τους» που θα εξοντώνει τον ελληνικό λαό και θα βάζει ταφόπλακα στην οικονομία της χώρας.

Οι πιέσεις και οι εκβιασμοί αναμένεται μάλιστα να κλιμακωθούν ως την ερχόμενη Δευτέρα (22/6) το βράδυ, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, αφού οι δανειστές φαίνεται πως απέρριψαν ακόμη ένα συμβιβαστικό σχέδιο που παρουσίασε η ελληνική πλευρά στο Eurogroup.



«Δεν είναι ορατή μια συμφωνία», δήλωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ο πρόεδρός του Γ. Ντάισεμπλουμ. «Ενημερώσαμε την ελληνική πλευρά να μας παρουσιάσουν νέες προτάσεις τις επόμενες μέρες, υπάρχει η δυνατότητα για να παραταθεί το πρόγραμμα. Θέλουμε μια αξιόπιστη πρόταση γιατί έχουμε ελάχιστο χρόνο», πρόσθεσε ο ίδιος κάνοντας φανερό πως οι πιστωτές δεν θέλουν τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από την πλήρη υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης στις ορέξεις τους και συμμόρφωσή με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που θέλουν να επιβάλλουν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γάλλος Επίτροπος Π. Μοσχοβισί ο οποίος δήλωσε: «Μας τελειώνει όμως ο χρόνος. Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις τις επόμενες ημέρες. Πλησιάζουμε στο τέλος. Η ελληνική πλευρά πρέπει να δεσμευθεί δημιουργικά για συμβιβασμούς για να αποφύγουμε την καταστροφή». Ο ίδιος νωρίτερα είχε φροντίσει με άλλες δηλώσεις να κάνει γνωστές τις απαιτήσεις των δανειστών από την ελληνική πλευρά για νέες υποχωρήσεις στο δημοσιονομικό, απορρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και πρόσθετα μέτρα στο φορολογικό.

Ακόμη πιο προκλητική η πρόεδρος του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ, ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην μπορεί να αποπληρώσει τις δόσεις που οφείλει προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, δήλωσε ότι δεν θα δοθεί περίοδος χάριτος και ότι από την πλευρά του Ταμείου αυτό θα θεωρηθεί ως αθέτηση πληρωμών, στέλνοντας άλλο ένα τελεσίγραφο των δανειστών, αυτή τη φορά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλ. Ρέγκλινγκ,επιχειρώντας να βάλει για ακόμη μια φορά στο λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης με το «όπλο» της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας δήλωσε ότι τα χρήματα που διαθέτει ο μηχανισμός θα διατεθούν στην Ελλάδα μόνο αν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της χώρας η πέμπτη φάλαγγα δίνει κι αυτή με το ίδιο πάθος τον αγώνα στο πλευρό των δανειστών σπέρνοντας τρομολαγνικά σενάρια και κινδυνολογικές φημολογίες, με στόχο την πρόκληση πανικού, που έχει ως αποτέλεσμα μια άσκοπη και αδικαιολόγητη απόσυρση κεφαλαίων από τις τράπεζες.

Την απάντηση την έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (17/6) ο λαός που πλημμύρισε το Σύνταγμα και τις πλατείες δεκάδων άλλων πόλεων της χώρας, φωνάζοντας ένα βροντερό «όχι» στους εκβιασμούς των «Θεσμών» και στους ντόπιους κύκλους που παίζουν άθλια παιχνίδια σε βάρος του.

Η χώρα, άλλωστε διαθέτει πολλαπλές εναλλακτικές δυνατότητες, έξω από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα που ταλανίζουν τη σημερινή ΕΕ και τους λαούς της. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, που παρά τιςπρόσκαιρες δυσκολίες, μπορούν να λειτουργήσουν μόνο θετικά για την πορεία του τόπου και να αποτελέσουν την απαρχή για μια οικονομική και παραγωγική ανάταση της ελληνικής οικονομίας με αναπτυξιακή προοπτική, ενώ θα απελευθερώσουν τον ελληνικό λαό από το μαγκανοπήγαδο της διαρκούς λιτότητας.

ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-