Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο

Το 15% τουλάχιστον των επικουρικών συντάξεων θα περικοπεί, αν περάσουν οι προτάσεις των πιστωτών






Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχτεί τις προτάσεις των δανειστών μας, που αφορούν το ασφαλιστικό σύστημα, αυτοκτονώντας πολιτικά, λίγοι είναι αυτοί που δεν θίγονται.

Το μέγεθος των περικοπών θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει μια νέα έκρηξη της ανεργίας, αφού η αγορά θα απολέσει μηνιαίως εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, με συνέπεια να κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις και να μείνουν στο περιθώριο της εργασίας χιλιάδες εργαζόμενοι.

Το 15% τουλάχιστον των επικουρικών συντάξεων θα περικοπεί άμεσα αν γίνει δεκτή η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και της ενοποίησης όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ.

Η παροχή των κατώτερων ορίων σύνταξης και του ΕΚΑΣ μόνο σε όσους νέους συνταξιούχους έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη και η περικοπή τού μη ανταποδοτικού μέρους σε όλους τους νέους συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 67 φέρνουν μειώσεις έως και 40%.

Επίσης, το μάρμαρο των προτάσεων των «θεσμών», αν αυτές περάσουν, θα πληρώσουν όλοι οι συνταξιούχοι λόγω της αύξησης της εισφοράς για τον κλάδο υγείας από 4% σε 6% και παρακράτηση ποσοστού 5% από τις επικουρικές συντάξεις, όπου έως σήμερα δεν έχουμε αντίστοιχη εισφορά.

Μεταξύ άλλων, θίγονται και νέοι συνταξιούχοι, όσοι λαμβάνουν εφάπαξ (μείωση έως και 20%), 130.000 αγρότες, που υπολογίζεται ότι θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται δραματικά, και όλοι οι εργαζόμενοι, αφού ζητείται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιουλίου του 2015 ώστε από το 2022 και μετά, η ηλικία που θα μπορεί κανείς να βγει νωρίτερα στη σύνταξη να είναι τα 67 για πλήρη, εκτός αν έχει 40 έτη ασφάλισης από τα 62 και μετά και 62 για μειωμένη με ποινή πρόωρης συνταξιοδότησης. -

-Efsyn.gr

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-