Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Εξελίξεις στις Ελληνικές και Κυπριaκές τράπεζες


(γράφει η Reporter Κατερίνα)

Ελλάδα : Ανοιχτό το ενδεχόµενο ανατροπών στις διαδικασίες συγχώνευσης που έχουν

ξεκινήσει από το 2012 αφήνει η τρόικα.

∆ικαίωµα πρωθύστερης παρέµβασης για νέους µεγαλοµετόχους, εφόσον πάρουν θέση στις ΑΜΚ

των επικείµενων ανακεφαλαιοποιήσεων.

Η ειδική πρόβλεψη της ΤτΕ για Εθνική-Eurobank.

Πρώτο «όχι» κυβέρνησης-τρόικας σε «σύνθετη» επενδυτική  πρόταση παρέµβασης στην ανακεφαλαιοποίηση. ∆ιακριτική, αλλά ασφυκτική η πίεση από την ΕΚΤ για ταχεία εκκαθάριση
των τραπεζών που δεν θα βρουν «αγοραστές» µέχρι το καλοκαίρι. ∆ιεργασίες για να αλλάξουν status οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα, ώστε να ενταχθούν στο ελληνικό πακέτο στήριξης, παρά την αντίθεση της Αθήνας.
-Το Κefaleo.gr
- Αραγε, γιατί δε δέχτηκε η ΤτΕ τον Μπάφετ στην άυξηση του μετοχικού κεφαλάιου της ΕΤΕ.?
Ο μεγαλοεπενδυτής έδινε 1,5 δις €. Μας περισσεύουν ?


-ΚΥΠΡΟΣ : Στους καταθέτες που θα υποστούν απώλειες θα δώσουν μετοχές Τραπεζικών οργανισμών ύψους ανάλογου των απωλειών ώστε να αποτραπούν εκροές κεφαλαίων.
Πέραν του «κουρέματος», αποφασίστηκε επίσης οι τόκοι επί των καταθέσεων να φορολογηθούν με 20-25%, ενώ ο εταιρικός φόρος στην Κύπρο θα αυξηθεί από το 10 στο 12,5%.
Αγωνία για το άνοιγμα των Κυπρικών  τραπεζών την Τρίτη
Την ίδια στιγμή η κυπριακή κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα ώστε να καταστούν αδύνατες μεγάλες εκταμιεύσεις ποσών με ηλεκτρονικό τρόπο πριν από το άνοιγμα των τραπεζών την Τρίτη.

- Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, θα πάνε οι Κυπριακές τράπεζες (Κύπρου - Ελληνική και Λαική) που βρίσκονται στην Ελλάδα.Διαβουλεύσεις  το Σαβ/κύριακο στη ΤτΕ και στο Ταμ Χρηματοπ Σταθερότητας.(η Λαική σήμερα ονομάζεται CP Bank , πριν 1 μήνα ήταν ΜΑΡΦΙΝ - Λαική).



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-