Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Παρελθόν ο Τάκης Αθανασόπουλος από το ΤΑΙΠΕΔ και ο Μέργος από το ΥΠΟΙΚ

Αμεσα έγιναν δεκτές από το Στουρνάρα, οι παραιτήσεις των κκ Τάκη Αθανασόπουλου και Γιώργου Μέργου


Ο Τάκης Αθανασόπουλος – πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ – είναι παρελθόν.
( O κ. Αθανασόπουλος παλαιά ήταν Πρόεδρος της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς-Ευρώπης και στη συνέχεια Διοκητής της ΔΕΗ).
Επίσημη αιτία πααίιτησης, η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, επί προεδρίας του. Όπως αναφέρει ο κ. Αθανασόπουλος του παρέχεται έτσι η ευκαιρία να αποδείξει ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.
Ανεπίσημα δεν “προχωρούσαν” οι αποκρατικοποιήσεις και κερασάκι στη τούρτα για τη παραίτηση ήλθε η δίωξη εναντίον προσώπων που συμμετείχαν στη διοίκηση της ΔΕΗ το 2007 και του νομίμου εκπροσώπου της ΜΕΤΚΑ, του Ομίλου Μυτιληναίου (για τη μονάδα του Αλιβερίου).



Για το ίδιο θέμα υπέβαλε την παραίτησή του από γενικός γραμματέας Υπ Οικονομικών και ο Γιώργος Μέργος.Από την πλευρά του ο κ. Μέργος χαρακτηρίζει την ποινική δίωξη εναντίον του, νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη, τονίζοντας οτι δεν συμμετείχε στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης
Κύκλοι της Πλατ Συντάγματος ανέμεναν τις εξελίξεις αυτές εδώ και καιρό, διότι δημιουργούσαν αμφότεροι σοβαρά προβλήματα στη κυβέρνηση (πολύ πριν το ταξίδι της … Κίνας,, λόγω άλλωστε και των γνωστών δηλώσεων του Μέργου για το κατώτατο μισθό ).Και οι 2 παραιτήσεις -όπως ήταν αναμενόμενο – γίναν αμέσως αποδεκτές, από το κ. Στουρνάρα.
Μέχρι τη Δευτέρα θα προταθεί ο νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (μπας και προχωρήσει καμμιά αποκρατικοποίηση, διότι έχουμε ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, λιμάνια, αεροδρόμια, Ελληνικό κλπ).
Κύκλοι αναμένουν άμεσες εξελίξεις στο ΤΑΙΠΕΔ, σε επίπεδο συμβούλων -αξιολογητών επενδύσεων - εκτιμητών Real Estate κλπ.(καιρός ήταν ! )
Τη θέση του Γεν Γραμ ΥΠΟΙΚ ανέλαβε ήδη η στενή συνεργάτης του κ Στουρνάρα, Κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.
Π.Λ.
----------------------------.-
ΣHM. δε προλάβαμε να γράψουμε δυό καλά λόγια για το Διευθύνοντα Γιάννη Εμίρη και ... όλως τυχαίως φαγώθηκε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασό ( λέγεμε ΤΟΥΟΤΑ, μόνο που τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι YARIS...Τάσο).Tυχαία...δε νομίζω !
Καιρός να μπεί το ΤΑΙΠΕΔ σε μιά σειρά διότι ....

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-