Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Εμίρης : είμαι αισιόδοξος για τον ΟΠΑΠ

Βρισκόμαστε μπροστά στα αδιέξοδα και όλα κλιμακώνονται.Πολλά πρέπει να γίνουν πριν τον Ιούλιο.
Η Ελλάδα διανύει το πέμπτο χρόνο της κρίσης, η εσωτερική υποτίμιση έχει προχωρήσει και αναμένουμε τις επενδύσεις μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.
Το ΤΑΙΠΕΔ με το Διεθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάννη  Εμίρη ( στέλεχος της ALPHA BANK) βρήκε το βηματισμό του και άρχισε κάτι να διαφαίνεται στον ορίζοντα των αποκρατικοποιήσεων.
Πρώτος στη λίστα ο ΟΠΑΠ και όπως δήλωσε ο κ.Εμίρης υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, γεγονός που σημαίνει ότι αναμένονται και υψηλές προσφροές για το πακέτο του 33%.Κάποιοι μιλούν για 630-700 εκατ €, ίσως και περισσότερα. Να σημειωθεί ότι παρά τη κρίση τα κέρδη του ΟΠΑΠ το 2012, ανήλθαν σε 505 εκατομ €.
Πολλοί οι υποψήφιοι μεταξύ των οποίων ο Μελσσανίδης (fund Emma Delta  στο οποίο συμμετέχουν Μελισσανιδης και ο τσέχος Jiri Smeic.Ο τσέχος μεγαλοεπενδυτής θυμίζουμε συμμετέχει εδώ και 2 χρόνια στη τράπεζα Πειραιώς με ποσοστό 5,7%).
Εταιρος ενδιαφερόμενος είναι ο Ομιλος Κοπελούζου , ενώ οι Αμερικάνοι μάλλον δείχνουν να τραβιούνται πίσω.
Τέλος η  Κίνα με τους Αγγλους ήδη προχώρησαν σε συμφωνία κορυφής, έχουν πάρει ζεστά την επένδυση και κατεβαίνουν μαζί αποφασιμένοι να αποκτήσουν τον ΟΠΑΠ.
Η Κίνα με τον όμιλο Fosun   και η Αγγλία με το fund  BC Partners .
Η Κίνα όπως γνωρίζουμε έχει ήδη προχωρήσει τη μεγάλη επένδυση με τη Cosco και τη σύμβαση με τη Τραινοσέ (βλέπε αποκλειστικότητα της  HP κλπ).Φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει και σε άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζουμε ότι μεγαλοστέλεχος στη  BC Partners είναι ο Νίκος Σταθόπουλος, βέρος Παγκρατιώτης (7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου) που ζεί χρόνια στο Λονδίνο και έχει πολλές επιτυχείς εξαγορές στο ενεργητικό του.
Επενδυτικοί κύκλοι του City στο Λονδίνο δε κρύβουν το θαυμασμό τους για το Νίκο και πιστεύουν ότι τελικά θα εξαγοράσουν τον ΟΠΑΠ.
Το ΤΑΙΠΕΔ από τη πλευρά του (μετά τις καθυστερήσεις στο Ελληνικό) ελπίζει σε μιά σοβαρή πρόταση - προσφορά για τον ΟΠΑΠ λαμβάνοντας υπόψη τη σίγουρη κερδοφορία του.
Πηγαδάκια στο Λονδίνο, θεωρούν σίγουρη την απόκτηση του ΟΠΑΠ, κάτω από τις κινήσεις του Παγκρατιώτη Νίκου Σταθόπουλου.-
Γρηγόρης Ανα-
.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-