Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Eρευνα για τη Tράπεζα Monte dei Paschi - αυτοκτονισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας


Σοκ για την αυτοκτονία του Ντάβιντ Ρόσι
H αυτοκτονία του Ρόσι επαναφέρει στο προσκήνιο το σκάνδαλο Monte dei PaschiH αυτοκτονία του Ρόσι επαναφέρει στο προσκήνιο το σκάνδαλο Monte dei Paschi
Εν τω μεταξύ την ιταλική κοινή συγκλονίζει η υπόθεση αυτοκτονίας του Ντάβιντ Ρόσι, υπεύθυνου επικοινωνίας της τράπεζας Monte dei Paschi, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες στο στόχαστρο της εισαγγελίας για απάτη και διαφθορά. Στην υπόθεση εμπλέκονται και αρκετοί υψηλόβαθμοι πολιτικοί. Η αυτοκτονία φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα το μεγάλο σκάνδαλο του τραπεζικού αυτού οργανισμού της Τοσκάνης.
O Ντάβιντ Ρόσι εχθές το βράδυ έπεσε στο κενό από το παράθυρο του γραφείου του, στον τρίτο όροφο του μεγάρου της τράπεζας, και σε μήνυμα που άφησε στην γυναίκα του γράφει: «Έκανα βλακεία». Ο Ρόσι δεν είχε εμπλακεί σε δικαστική έρευνα, ωστόσο πριν από δεκαπέντε ημέρες αστυνομικοί είχαν κάνει έφοδο στο γραφείο και στο σπίτι του. Η επίμαχη τράπεζα είναι στο μάτι του κυκλώνα, διότι το προηγούμενο διοικητικό της συμβούλιο είχε προχωρήσει στην αγορά ομολόγων υψηλού κινδύνου, ενώ είχε επίσης αγοράσει την τράπεζα Antonveneta το 2007, καταβάλλοντας 3 δισεκατομμύρια ευρώ περισσότερο από την πραγματική της αξία.
Πολιτικοί ζητούν έρευνα για την Monte dei Paschi

Αθανασία Συγγελάκη , Ρώμη
- Dw.de
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-