Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από χρόνο, χρόνο για διαπραγμάτευση - Η ΕΕ κινδυνεύει από τη Γερμανία και όχι από τη μικρή Ελλάδα

Ολοι γνωρίζουν πως πήρε τη αυτή τη θέση ο Ολλανδός Ντάισελμπλουμ (ήταν υπάλληλος - μεσαίο στέλεχος - στην Αγροτική Τράπεζα της Ολλανδίας).
Δηλ. για σφαλιάρες.
Η Μέρκελ τον τοποθέτησε σε αυτή τη θέση για να είναι το πιόνι της.
Η νέα Κυβέρνηση έχει νωπή εντολή από τον Ελληνικό Λαό.Δεν τη συμφέρει την ΕΕ να τραβήξει τα άκρα, θα προχωρήσει σε διαπραγμάτευση. 
Ηδη ξαφνικά σήμερα αποφάσισε το Eurogroup να συνεδριάσει την άλλη εβδομάδα για να παρθούν πρώτα οι πολιτικές αποφάσεις μέσα στην ΕΕ και στη συνέχεια θα μιλήσει η ΕΚΤ.
Η Γερμανία αφού δε μπόρεσε να κάνει τίποτα προεκλογικά - σπέρνοντας το φόβο - στην Ελλάδα, τώρα απειλεί με ρήξη.Η Μέρκελ με το κουτσό παίζουν το τελευταίο χαρτί τους με το Νότο και την Ελλάδα.
Ισπανοί-Ιταλοί-Πορτογάλοι ξεσηκώθηκαν εναντίον της Λιτότητας και της Μέρκελ.
Θέλουν να εμφανίσουν Σκηνικό ρήξης με την ΕΕ. Η Ελλάδα ζητά απλά χρόνο και ανάσες.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από χρόνο, χρόνο για διαπραγμάτευση.
Πάντα υπάρχει ο άσσος στο μανίκι.Σε ακραία περίπτωση που δεν θα βρεθεί σύντομα Πολιτική Απόφαση σε επίπεδο ΕΕ, υπάρχει το ενδεχόμενο να ανατρέξει η Κυβέρνηση σε άλλες πιθανές πηγές εσόδων (όπως τον αναγκαστικό βραχυπρόθεσμο «εσωτερικό δανεισμό» από εισηγμένες επιχειρήσεις,τα ταμειακά διαθέσιμα των μεγάλων εισηγμένων εταιρειών που τελούν υπό δημόσιο έλεγχο -ΔΕΗ-ΟΛΠ-ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ- ή ακόμα σε ακαραία περίπτωση μιας νέας έκτακτης εισφοράς στα επιχειρηματικά κέρδη, όπως είχε συμβεί και το 2009-2011). Δε πρόκειται όμως να πειραχτούν οι καταθέσεις και ο ιδρώτας των Ελλήνων. Δε βλέπω το περίεργο της όλης υπόθεσης. Η ΕΕ με τη Γερμανία το 2009-11 αγόραζαν χρόνο, γιατί τώρα να μην αγοράσει χρόνο και η Ελλάδα μέχρι να πεισθούν οι εταίροι μας για τη κρίση που επικρατεί στην ΕΕ αλλά και στην Ελλάδα.
Ολα είναι θέμα "Timing". Ολόκληρη η Νότιος Ευρώπη είναι ένα καζάνι που βράζει.
Αλλωστε η ΕΕ –όπως λέει και ο νομπελίστας Κρούγκμαν- κινδυνεύει από τη Γερμανία και όχι από την Ελλάδα.
Η Αμερική - Ομπάμα ήδη άρχισε να πιέζει την ΕΕ για το "Τέλος της Λιτότητας" . Ερχονται οι ανατροπές στην ΕΕ.-

-Νίκος Χαραλάμπους
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-