Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας έβαλε το Euroworking Group την Πέμπτη - ο κ. Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλους

Κύκλοι Υπουργείου Οικονομικών: Οι δανειστές βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας

VAROUFAKIS

Το μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδας έβαλε το Euroworking Group την Πέμπτη ζητώντας παράταση και υπογραφή του υφιστάμενου προγράμματος, κάτι που θα επισημοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου στο επόμενο Eurogroup, υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στο EuroGroup ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές και φοβήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην είχαμε καμία στήριξη από κυβερνήσεις.
Παρ' όλα αυτά, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ο κ. Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:
«Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, δεν γίνεται να υπογράψουμε, είναι ξεφτίλα, θα πέσει η κυβέρνηση. Θα υποστούμε όποιες συνέπειες και εκείνοι αντιστοίχως» τονίζοντας παράλληλα ότι «το πρόγραμμα είναι πράξη υποταγής».
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιοι παράγοντες επισήμαναν ότι «Ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση αντιστάθηκε επί οκτώ μήνες σε μεταρρυθμίσεις που θα είχαν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση παρά τα τρωτά της σημεία».
Αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση επισήμαναν ότι «Θα έχουμε νέα πρόταση που θα την φτιάξουμε στο κυβερνητικό συμβούλιο. Θα έχουμε έτοιμο το φάκελο στο Eurogroup».
Στόχος, όπως είπαν είναι η χρηματοδότηση-γέφυρα αλλά βάσει προγράμματος που θα συμφωνήσουμε εμείς και η ορολογία δεν έχει σημασία. Το σημαντικό όπως τόνισαν είναι «Όχι νέο δάνειο και παραμονή στην ευρωζώνη».
-   Ηuffinghtonpost.gr
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-