Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Συμβούλιο της Ευρώπης για τη κρίση και το ψυχρό πόλεμο



"Χρόνο χιλιάδες Τελευταία άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους οι οποίοι δεν θα πρέπει να έχουν πεθάνει, κυρίως στη Μεσόγειο Θάλασσα και στην ανατολική Ουκρανία. 

Δεν θα έπρεπε να πεθάνει σε μια Ευρώπη που υπερηφανεύεται ότι είναι ένας χώρος όπου το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία κυριαρχεί, σε μια ήπειρο που ισχυρίζεται ότι έχει αντληθούν διδάγματα από τη δική αιματηρή και βίαιη ιστορία του, "δήλωσε σήμερα ο Nils Muižnieks, του Συμβουλίου της Ευρώπης Ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέδωσε έκθεση την Τετάρτη για την αντιμετώπιση των ζητημάτων δεινή ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Η έκθεση αναφέρει ότι πρέπει να ληφθούν λόγω της ουκρανικής κρίσης δημιουργώντας αρνητικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή κοινωνία περισσότερη δράση. Στον πρόλογο της έκθεσης, Thorbjørn Jagland, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, τόνισε την ανάγκη για τα ευρωπαϊκά έθνη για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων, όπως η πολιτική διαφθορά, ο ρατσισμός και η εμπορία ανθρώπων:

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ευρώπη βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με μια κρίση χωρίς προηγούμενο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. 

Σοβαρές παραβιάσεις-συμπεριλαμβανομένης και της διαφθοράς, την ασυλία από ποινική δίωξη, της ατιμωρησίας, της εμπορίας ανθρώπων, του ρατσισμού, μίσους και διακρίσεων, βρίσκονται σε άνοδο σε όλη την ήπειρο. Τα δικαιώματα των ανθρώπων απειλούνται επίσης από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και οι αυξανόμενες ανισότητες.

Ως αποτέλεσμα των σημερινών προβλημάτων ανάπτυξης στην Ευρώπη, η έκθεση ζήτησε από τη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2015 για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της δημοκρατικής ασφάλειας.

Τα πρόσφατα προβλήματα στην ευρωπαϊκή κοινωνία κατέδειξαν την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία αναζωογόνησε τους φόβους της πολιτικής Ψυχρού Πολέμου εποχής και αυξημένες εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκάλεσε την αντιμετώπιση της βίας που συμβαίνουν στην Ουκρανία μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των φιλο-Ρωσίας πολιτοφυλακές. Τον περασμένο μήνα, του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Nils Muiznieks ζήτησε από την Ελλάδα να μην συμπεριλάβει ρήτρα στο σχέδιο νομοθεσίας για τη μετανάστευση, που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να απελάσει τους μετανάστες μετά την απόρριψη των αιτημάτων τους κακοποίησης από όργανα επιβολής του νόμου. Τον Ιανουάριο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αποφάνθηκε ότι η Ιρλανδία είναι υπεύθυνη για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός μαθήτρια από έναν δάσκαλο σε μια ιρλανδική Εθνικής Σχολής το 1973. Τον Νοέμβριο του ΣτΕ κυκλοφόρησε μια έκθεση η οποία περιγράφει τις πολυάριθμες παραβιάσεις των δικαιωμάτων που διέπραξαν οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων Μάιο και τον Ιούνιο του 2013.

Η Επίτροπος υπογράμμισε τη δεινή κατάσταση των μεταναστών που συνεχίζουν να πεθαίνουν στη Μεσόγειο Θάλασσα στο προσπάθησαν να φτάσουν στην Ευρώπη, αφού έφυγαν οι συγκρούσεις, οι διώξεις και φτώχεια. "Ενώ η επίσημη καταγραφή των θανάτων στη θάλασσα υπέρβαση 3 000 το 2014, κατά τους πρώτους μήνες του 2015, περισσότεροι από 1.600 έχουν ήδη πνιγεί. Αυτά ήταν αποτρέψιμων θανάτων. Από τον Οκτώβριο του 2013 έως Οκτώβριο 2014 Mare Nostrum έρευνας και διάσωσης λειτουργία Ιταλία έδειξε ότι με πολιτική βούληση και οικονομικές δεκάδες δέσμευση χιλιάδες ζωές θα μπορούσαν να σωθούν. "

2014 επίσης κυριαρχείται από τα γεγονότα μέσα και γύρω από την Ουκρανία. «Η πολιτική και γεωπολιτική της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία έχουν επισκιάζεται συχνά μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση. Οι πιο ευάλωτες - συμπεριλαμβανομένων πολιτών που ζουν κοντά στη γραμμή της σύγκρουσης, εκείνοι που έχουν εκτοπιστεί, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες - έχουν υποφέρει πάρα πολύ ».

Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης τη σημαντική επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αζερμπαϊτζάν. "Ξεκινώντας από το καλοκαίρι και συνεχίζονται και το 2015, οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν διώκονται και κρατούνται πολλοί από τους πιο επιφανείς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Ενώ μερικοί έχουν επιβαρυνθεί με την παραβίαση επαχθείς νομοθεσία για τις ΜΚΟ που κάνει τα ανθρώπινα δικαιώματα λειτουργήσει καλά σχεδόν αδύνατο, άλλοι υπόκεινται σε τέλη της μια ολόκληρη σειρά σοβαρών αδικημάτων, όπως η κατασκοπεία, όπλα ή αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, ή χουλιγκανισμό, τα οποία αψήφησαν αξιοπιστία. "

Ο Επίτροπος τόνισε επίσης ότι η πίεση κατά των ΜΚΟ και τα μέσα ενημέρωσης αυξήθηκε σε πολλά κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. "Οι δημοσιογράφοι και ΜΚΟ ακτιβιστές ήρθαν σε πολλά και διαφορετικά είδη της πίεσης: σωματικές επιθέσεις, τον εκφοβισμό, δικαστική παρενόχληση και κακοποίηση των οικονομικών μοχλών. Αυτό έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις για τη μακροπρόθεσμη, οι ΜΚΟ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τόσο των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και των ΜΚΟ, για να μην ξυπνήσεις μια μέρα, χωρίς δημοσιογράφους και ΜΚΟ εκθέτοντας τη διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ».-

-neweurope.eu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-