Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Πρόσκληση από τη Ρωσία για την αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS



Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο / αντιπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική), Σεργκέι Στορτσακ. Ο κ. Σεργκέι Στορτσακ κάλεσε, μάλιστα, την Ελλάδα να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Στορτσακ εκφράζοντας του, παράλληλα, την θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει τη Ελλάδα το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας του εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδος και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά
 με τους ηγέτες, των κρατών των BRICS, στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.


Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης νωρίτερα αφήνοντας ανοιχτό το σχετικό ενδεχόμενο. "Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο ούτε έχει υποβληθεί τέτοιο αίτημα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
-capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-