Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο ενός Grexit, λέει ο Ν. Αναστασιάδης


.
Ασκήσεις επί χάρτου κάνει η κυπριακή κυβέρνηση σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με το Stockwatch ο κ. Αναστασιάδης είπε πως «δεν θα υπάρξει ανάλογος κίνδυνος αλλά, επειδή μια κυπριακή παροιμία λέει, του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, σας διαβεβαιώνω ότι έγιναν όλες οι ασκήσεις επί χάρτου στο όποιο ενδεχόμενο».

Υπέδειξε, πως δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επηρεασμού της κυπριακής οικονομίας, επισημαίνοντας πως και ο ελάχιστος κίνδυνος αν υπάρχει, έχει προγραμματιστεί σειρά μέτρων.

Ο πρόεδρος απαντώντας ερώτηση σε σχέση με το ELA της Τράπεζας Κύπρου, είπε ότι η κυβέρνηση ήγειρε το θέμα στην ΕΚΤ για μετατροπή του ELA της Τράπεζας Κύπρου σε μακροχρόνιο ομολογιακό δάνειο.


Τόνισε ότι έθεσε δύο φορές το θέμα στο πλαίσιο συναντήσεων του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Επεσήμανε ωστόσο ότι το θέμα «είναι ευαίσθητο» και δεν επιθυμεί, είπε, η ΕΚΤ να συζητείται δημόσια καθώς, δεν το επιβάλλουν οι κανονισμοί».


-moneyonline-

- Βλέπεις έχει καεί η Κύπρος από τις απερίσκεπτες κινήσεις των Αθηνών (βλέπε "Κυπριακό" , ελληνικά Ομόλογα κλπ)  και παίρνει τα μέτρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-