Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Το «μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου» - Vatopedi Gate

Πολλά έγιναν στο ΣΚΑΝΔΑΛΟ του ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ.

Συνέχεια αναβολές της επανεκδίκασης της υπόθεσης.Τώρα πάει για τις 21 Απριλίου.

----διαβάζουμε :
Διεκόπη ξανά η δίκη για το "σκάνδαλο" Βατοπεδίου - Θα συνεχιστεί στις 21 Απριλίου!

Για τις 21 Απριλίου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση της ανταλλαγής εκτάσεων του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, στο Εφετείο Αθηνών.

Στη δίκη της Τρίτης, κατά την οποία ήταν προγραμματισμένη η έναρξη των μαρτυρικών καταθέσεων, το δικαστήριο ασχολήθηκε με την επίδραση των αποφάσεων των πολιτικών δικαστηρίων σε δίκες μεταξύ του Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και επιφυλάχθηκε να εξετάσει το σχετικό ζήτημα.

Ειδικότερα, μετά τη δευτερολογία του Δημοσίου και των συνηγόρων υπεράσπισης, ιδίως της Αικατερίνης Πελέκη και της Ιεράς Μονής, προέκυψε προβληματισμός στην έδρα ως προς το νόμιμο της παραστάσεως του Δημοσίου από τη θέση του πολιτικώς ενάγοντος.

Οι συνήγοροι της Μονής εκτιμούν ότι οι συνολικά 18 αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων δικαιώνουν πλήρως τη Μονή στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης και όχι μόνον στο αστικό, στο οποίο ως προς τη νομιμότητα των ανταλλαγών δικαιώθηκε η Μονή, με εξαίρεση πέντε περιπτώσεις ακινήτων, όπου, «για τυπικούς λόγους, οι ανταλλαγές δεν ισχύουν, και όπου και πάλι τα δικαστήρια φαίνεται ότι αναγνωρίζουν άγνοια της Μονής για τα τυπικά αυτά ελαττώματα».

Από τους συνηγόρους της Μονής τονίστηκε ότι «όλες οι αστικές αποφάσεις απορρίπτουν αγωγές αποζημίωσης του Δημοσίου κατά της Μονής, με το σκεπτικό ότι οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι μοναχοί δεν συνιστούν παράνομες πράξεις».

Τέλος, η Ιερά Μονή, δια των συνηγόρων της, ενέμεινε στην ένσταση της αποκλειστικής υπαιτιότητας του Δημοσίου (όχι αποβολής του, όπως ζητούν συνήγοροι άλλων κατηγορουμένων), για την όποια τυχόν ζημιά αυτό επικαλείται, δεδομένου ότι το 2008 του χορήγησε πληρεξουσιότητα να ανακτήσει τα ακίνητα και εκείνο αρνήθηκε.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- www.thrakitoday.com  


Vatopedi Gate : ξανα-εκδικάζεται το έτος 2015, με νέα κυβέρνηση.

- Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, διαβάσαμε τα παρακάτω άρθρα για το Μέγα σκάνδαλο του Βατοπαιδίου:

Φαίνεται πως εμπλέκεται και το ΣΟΕ ΣΩΜΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΚΙΜΗΤΩΝ (το οποίο καταργήθηκε, εντελώς τυχαία...)
-----------------------------------

Posted by pontikas στο 27/03/2015

Το Μεγάλο Σκάνδαλο Βατοπαιδίου ξανα-εκδικάζεται το έτος 2015, με νέα κυβέρνηση.



Vatopedi Gate

Διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο πως ξεκίνησε από τη Δευτέρα 23.3.2015, η Δίκη για το «μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου».
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι πρόκειται για επανάληψη της Δίκης.

Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ προτείνει ως μάρτυρα το κ. Kων.Μητσοτάκη.

Επαναλαμβάνεται η δίκη για το εν λόγω σκάνδαλο και στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν αρκετοί εμπλεκόμενοι, πέραν του αρχιμανδρίτη κ.Εφραίμ.
Επώνυμοι μάρτυρες θα παραστούν όπως ο κ.Κων.Μητσοτάκης (προτάθηκε από τον ίδιο τον Εφραίμ), ο βουλευτής της ΝΔ κ.Αναστ.Δημοσχάκης, ο κ. Παναγ.Πικραμένος (προτάθηκε από το κατηγορούμενο δικηγόρο Διονύση Πελέκη), ο καθηγ.κ.Ι.Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ.Γ.Βελλή, ο επικεφαλής της ΜΚΟ «Αποστολή», ορισμένοι Μητροπολίτες, πλήθος δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Ο κατηγορούμενος κ.Π.Παπαγεωργίου πρότεινε ως μάρτυρες το καθηγ.της Νομικής κ. Ι.Δρόσο και το πρώην υπουργό κ.Στεφ.Μάνο.

Ο μοναχός Αρσένιος πρότεινε ως μάρτυρες το πραγματογνώμονα κ.Ν.Ζαχαριά (είναι εκτιμητής άραγε?), το πρώην διοικητή Αγίου Ορο
υς κ. Π.Λούλη και το δημοσιογράφο κ. Δ.Καμπουράκη.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η επανάληψη της δίκης για το «μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου».
Μιλάνε ήδη για «Vatopedi Gate».
Ενδιαφέρον θα έχουν επίσης οι μαρτυρίες για την αποτίμηση της περιουσίας της μονής (λίμνη κλπ ακίνητα), η οποία ως γνωστό έγινε από το … ΣΟΕ ( Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών ) το οποίο, ως εκ θαύματος … μετά το «σκάνδαλο του Βατοπαιδίου», καταργήθηκε συνθέμελα από τον τότε αρμόδιο Υπ.Οικονομίας.


Τυχαίο…δε νομίζω.

Μήπως αποδείχτηκε ότι…δεν ήταν σωστή η εκτίμηση, μήπως δεν ήταν φερέγγυα.? Τι ακριβώς είχε εκτιμηθεί και με ποιά «αγία εκτιμητική μέθοδο» .?

Αναμένουμε τις μαρτυρίες των μαρτύρων και των υπευθύνων.Σε κύκλους «εκτιμητών» και Μηχανικούς μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) φαίνεται πως έγινε μεγάλο μαγείρεμα από το ΣΟΕ (που σήμερα, όπως ήδη αναφέραμε δεν υπάρχει απάντηση γιατί καταργήθηκε νύχτα.! )

Μήπως φταίει η … «Αγία Εκτιμητική Μέθοδος» του ΣΟΕ ?..

Να καλέσουν ως μάρτυρες και τους Μηχανικούς του ΣΟΕ.

-Ας μη βιαζόμαστε όμως και ας περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις της επανάληψης της Δίκης, στην ανοικτή ακρόαση, για να φωτιστούμε περισσότερο από τους ιερούς μοναχούς, τον Εφραίμ, τους μάρτυρες και τους εκτιμητές της περιουσίας της Ιεράς Μονής .

Η πολιτική αγωγή πάντως ζητά η Μονή Βατοπαιδίου και οι υπόλοιποι 14 κατηγορούμενοι, να καταβάλουν στο Ελλην Δημόσιο το ποσό των 234 εκατομ.€ για υλική ζημιά και 70 εκατομ,€ από την έκδοση της απόφασης.
Για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από κάθε πρόσωπο. ζητείται τον ποσό του 1.800.000€ .

Μιλάμε δηλαδή για απαιτήσεις πάνω από 300 εκατομ.€.!
(άλλο που δεν περιμένει το Ελληνικό Δημόσιο για τα άδεια ταμεία του.Ευλογία Θεού θα είναι αυτά τα χρήματα.!
Λέγεται μάλιστα πως για τη Δίκη αυτή έδειξε ενδιαφέρον και η Τρόικα).

Ενδιαφέρουσα η επανάληψη…αυτής της Δίκης.!
Με νέο Υπουργό Δικαιοσύνης και Varoufakis style.!
.
 http://ponticas.blogspot.gr  


-------------------------------------------


Στη συνέχεια στο www.news247.gr  διαβάζουμε:

Ξεκινά η δίκη για το σκάνδαλο Βατοπεδίου

Οι "ιερές ανταλλαγές" της Μονής Βατοπεδίου θα απασχολήσουν σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Δεκατέσσερα άτομα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη μεταξύ των οποίων ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, που δεν αποκλείεται να μην δώσουν το "παρών".

Αντωνία Ξυνού
Μάρτιος 02 2015   , 07:24


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να καθόσουν σήμερα 14 κατηγορούμενοι για το μεγάλο σκάνδαλο των "ιερών ανταλλαγών" της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου.


Η υπόθεση για τις ανταλλαγές εκτάσεων του Δημοσίου με τη Λίμνη Βιστονίδα, έφτασε σε δίκη, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην αναιρέσει το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που είχε εκδοθεί το 2013.

Ανάμεσα στους βασικούς κατηγορουμένους που θα δικαστούν, δεν είναι άλλοι από τον ηγούμενο της Μονής Εφραίμ, το μοναχό Αρσένιο, τη συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη - Βουλγαράκη και τους δικηγόρους Διονύση και Δημήτρη Πελέκη. Κατηγορούμενοι είναι επίσης ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκιαδάς, η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματούλα Μαντέλη, ο πρώην επικεφαλής της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, Πέτρος Παπαγεωργίου αλλά ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ίδιας υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Γκράτσιος όπως και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων, Γεώργιος Μητρόπουλος.

Πιθανότατα απόντες Εφραίμ και Αρσένιος

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεν αποκλείεται οι Εφραίμ και Αρσένιος να μην παρευρεθούν κατά την ακροαματική διαδικασία, παρά μόνο όταν θα έρθει η ώρα των απολογιών τους

Το παραπεμπτικό βούλευμα αποδίδει στους κατηγορούμενους κατά περίσταση τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απλής συνεργίας σε απιστία, της ψευδούς βεβαίωσης, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της απάτης σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστονίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου.

Για την υπόθεση συστάθηκαν στη Βουλή δύο εξεταστικές επιτροπές και μία προανακριτική οι οποίες κατέληξαν σε παραγεγραμμένες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, πρώην υπουργών, του Πέτρου Δούκα, του Αλέξανδρου Κοντού και του Ευάγγελου Μπασιάκου.-  πηγή:   www.news247.gr  
-------------------------------------------------------------------------------------------
Σε άλλο ιστολόγιο, το  www.ntokoumrnta.gr   , διαβάζουμε:

Άρχισε η δίκη για το σκάνδαλο Βατοπεδίου
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ





Του Γιάννη Ντάσκα

Ο σκανδαλώδης τρόπος απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα ξανά στο προσκήνιο. Για το μεγάλο σκάνδαλο Βατοπεδίου στο εδώλιο της δίκης που άρχισε σήμερα και θα συνεχισθεί στις 23 Μαρτίου με προγραμματισμένες συνεδριάσεις9αν δεν αναβληθεί για άλλη αιτία κάθονται πρόσωπα του κρατικού μηχανισμού αλλά κανένα από τα ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΝΕΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ…


Βέβαια κάθονται οι δυο πρωταγωνιστές της Μονής,δηλαδή οι Εφραίμ και Αρσένιος αλλά και αυτοί δεν θα προχωρούσαν το σκάνδαλο ούτε βήμα αν δεν είχαν το οκ της πολιτικής ηγεσίας.
Αρχικά της κυβέρνησης Σημίτη και στη συνέχεια της κυβέρνησης Καραμανλή,δια των υπογραφών των αρμοδίων υπουργών…

Αντί των πολιτικών προσώπων κάθονται Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου για να περάσει στην κοινή γνώμη η εντύπωση ότι αυτοί παρέσυραν τα πολιτικά πρόσωπα.

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική.Αν τα πολιτικά πρόσωπα δεν μεθόδευαν την υπόθεση αυτή ΔΕΝ θα προχωρούσε ούτε βήμα.Τα πράγματα είναι απλά:

Οι Εφραίμ και Αρσένιος διατύπωσαν ισχυρισμούς περί ιδιοκτησίας το 1998,όπως όμως αυτοί οι ισχυρισμοί είαν ξαναδιατυπωθεί και έμειναν στα χαρτιά και χρόνια πριν.

Το 1998 όμως βρέθηκαν ευήκοα ώτα πολιτικών και έκαναν ΔΕΚΤΗ απλή αίτηση ιδιοκτησίας σε ένα νησάκι-μετόχι μέσα στη λίμνοθαλασσα(αλμυρό νερό!!!) Βιστονίδα.

Το 2000 επανήλθαν και έκαναν νέα αίτηση για να πάρουν και παρόχθιες εκτάσεις.Και αυτή έγινε δεκτή απο την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ η οποία όχι απλώς ήταν υποψιασμένη αλλά είχε καταγγελθεί απο την τότε γαλάζια αντιπολίτευση οτι ξεπουλάει ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ.

ΤΟ 2003 η Μονή με ΤΡΙΤΗ αίτηση ζήτησε και ολόκληρη τη λιμνοθάλασσα.Και αυτή η αίτηση έγινε δεκτή απο την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ με εισήγηση βέβαια νομικών συμβούλων του Κράτους.Τέτοια εισήγηση χωρίς την εκ των προτέρων εκδηλωθείσα επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας δεν θα γινόταν ΠΟΤΕ απο νομικούς συμβούλους του Κράτους.

Όταν έπεσε η πράσινη κυβέρνηση η γαλάζια έσπευσε και εκεί που έφτυσε …έγλειφε.Και έκανε δεκτό συμβιβασμό με πολύ πονηρόεγκληματικό υπόβαθρο.Αναγνώριζε ιδιοκτησία με βάση χρυσόβουλα,των οποίων η γνησιότητα ποτέ δεν αποδείχθηκε!

Αυτά τα χρυσόβουλα θα τα χρησιμοποιούσαν αργότερα ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ για να βάλουν στο χέρι τεράστιες εκτάσεις της Χαλκιδικής,κάτω απο τις οποίες υπάρχουν κοιτάσματα πολύτιμων λίθων…

Εκεί θα κατέληγε το μεγάλο κόλπο που άρχισε ως Βατοπέδι και στη συνέχεια εξελίχθηκε με τις γνωστές ανταλλαγές για τις οποίες κατηγορούνται σήμερα αυτοί που τις υλοποίησαν,δηλαδή η οικογένεια Πελέκη(Βουλγαράκη),οι οποίοι ισχυρίζονται το απλό και λογικό.Δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα αν δεν είχε τελειώσει απο την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ της εποχής το ιδιοκτησιακό.

Για τα πολιτικά πρόσωπα της εποχής υπήρξε το γνωστό σκάνδαλο της παραγραφής που ισχύει για όλους τους πολιτικούς

Το «τρελό» κατά τη νομική άποψη είναι ότι το Δημόσιο παρίσταται ως πολιτική αγωγή και ζητάει εκατομμύρια απο τα πρόσωπα αυτά,τα οποία φυσικά και δεν τα έχουν.

Όμως η παραγραφή ΔΕΝ δεσμεύει το Δημόσιο να αξιώσει και απο τα πολιτικά πρόσωπα της εποχής χρηματικά ποσά.
Στην πράξη τα πρόσωπα που κάθονται στο εδώλιο πιέζονται να «είναι καλά παιδιά και να βοηθηθούν» στο παρασκήνιο απονομής της Δικαιοσύνης…

Μια άλλη πτυχή του σκανδάλου είναι ότι δημοσιεύονται τα ονόματα ΟΛΩΝ των κατηγορουμένων,έστω και αν είναι άγνωστα πρόσωπα.Και όμως υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που καταδικάζουν δημοσιογράφους που δεν έχουν «τα μέσα» γιατί δημοσίευσαν τα ονόματα κατηγορουμένων (σε πολύκροτες υποθέσεις) και παραβίασαν το νόμο περι προσωπικών δεδομένων…

Ω άθλια μπανανία!…


-  http://www.ntokoumenta.gr/%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%AF/

- http://www.ntokoumenta.gr
------------------------------------------------
Εχουν οργιάσει τα ιστολόγια ανά την Ελλάδα για το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, φαίνεται θα έχουμε...εξελίξεις.

-Διάβασε επίσης το, http://tameteora.gr/index.php?option=com_content&id=11062%3A---23--2015----&Itemid=280


-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-