Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

2015 : Πρόοδος της κυπριακής οικονομίας και ελληνική πραγματικότητα

Πράγματι σήμερα υπάρχει "πρόοδος της κυπριακής οικονομίας" που κινδύνεψε από τις offshore companies και τα ελληνικά ...ομόλογα.
Δεν υπάρχει όμως ΟΥΔΕΜΊΑ ΠΡΟΟΔΟΣ στην Ελλάδα.Υπάρχει έντονη ανθρωπιστική-κοινωνική -οικονομική κρίση που ισοπέδωσε τους Ελληνες, κατήργησε και φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη, όξυνε τα αδιέξοδα, έφτασε την ανεργία στο 26%,κλείσαν επιχειρήσεις, απογοήτευση παντού! 
Απο το 2000 έλεγα (όπως και διακεκριμένοι Οικονομολόγοι)πως ήταν ΛΑΘΟΣ η πολιτική λιτότητας που ακολουθήθηκε, όπως Λεφτά υπάρχουν κλπ αλητείες που συμβούλευεαν κάποιοι διακεκριμένοι το Κωστάκη,το ποδηλατο-Γιωργάκη και το καλαματιανο-Αντωνάκη.
-Αποδείχθηκε πως είχαμε δίκηο (δεν το αναφέρω τώρα κατόπιν εορτής), εάν αντί να κουρέψουν τα κρατικά ομόλογα, τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων - ιδιωτών κλπ, αντί να υπερφορολογήσουν τα Ακίνητα, θά ήταν καλύτερα να "κουρέψουν" τις καταθέσεις στην Ελλάδα(βλ.Κύπρος).Ισως γλυτώναμε και τις αρκετές αυτοκτονίες που παραμένουν σε εξέλιξη.
Πάντως θεωρώ πως τελικά δε θα γλυτώσουμε κάποιο κούρεμα καταθέσεων, έστω και σε "ελαφριά μορφή-απευθείας μέσω των Τραπεζών", πχ για κτθ άνω των 150.000€/φυσικό πρόσωπο,αλλά στο σύνολο των λογαριασμών από όλες τις ελλην τράπεζες.-Σήμερα το 2015, φάγαμε τα κουρέματα στους μισθούς-συντάξεις-ασφαλιστικά ταμεία-απώλεια πάνω του 50% της αξίας των σπιτιών μας και δεν κάναμε απολύτως τίποτα.
Ξανά από την αρχή.-
GF

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-