Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Να μιλήσουμε μήπως για τα πολύ σοβαρότερα θέματα που απασχολούν τους πολίτες ?



ΣΧΟΛΙΟ "ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ"   στο Capitalblogs, που αξίζει να διαβάσουμε :-



Να μιλησουμε μηπως για τα πολυ σοβαροτερα θεματα που απασχολουν τους πολιτες?

Γι'αυτα που συνεβησαν σημερα, γιατι ο Ξηρος φροντισε να τους δωσει ανταλλαγματα για να αποφυλακιστει εξ'ου & η απομονωση του απο τους υπολοιπους, εδω & καιρο.

Γιατι για να πουμε την πασα αληθεια, δεν ειναι η "υγεια" της οικονομιας μας μας που φοβιζει την γερμανικη ευρωπη. Ο φοβος τους ειναι μεγαλυτερος για μια πιθανη επιτυχια της κυβερνησης φροντιζοντας εγκαιρα για τον στραγγαλισμο της οικονομιας της. Γιατι ετσι αυτοματα ανοιγει ο δρομος για αλλαγη της γερμανικης συνταγης της σκληρης δημοσιονομικης προσαρμογης & του χρυσου κανονα, απο τον οποιο καποια μεγαλυτερα κρατη ηδη ξεφυγαν με τις ευχες της Κομισιιον εντελως ανωδυνα (βλεπε Γαλλια, Ιταλια, Φινλανδια, Βελγιο) & ετσι ασκουν καθε ειδους πιεση.

«Σκεφτείτε την Κύπρο» δήλωσε ο Γερουν «Οι τράπεζες εκεί περιόρισαν τις αναλήψεις καταθέσεων για ένα διάστημα, στις εισροές και εκροές κεφαλαίων επιβλήθηκαν πολυάριθμοι όροι, και έτσι όλα τα είδη σεναρίων είναι ακόμη δυνατά» επισήμανε.""""

Mηπως ξεχνα o χαρτογιακας των γαλακτοκομικων, οτι το κουρεμα των καταθεσεων & τα capital controls στην Κυπρο πηγαν για να σωσουν τις τραπεζες τους, οταν το ελλειμμα κεφαλαιοποιησης τους ξεπερνουσε ενα ΑΕΠ τους?
Οτι η Κυπρος με 18 δις ΑΕΠ μολις, διεθετε 72 δις καταθεσεις μεγαλο μερος των οποιων προερχοταν απο ξεπλυμα, ολιγαρχες & φοροδιαφυγη?
Οτι σε αντιθεση, οι ελληνικες διαθετουν κατα 80% καταθετικους λογαριασμους κατω των 10.000 ευρω & εχουν δωσει collaterals στην ΕΚΤ που ξεπερνουν τα 200 δις για να εισπραξουν περι τα 100 δις, ενω τα NPLs & η συνεχης αιμορραγια των καταθεσεων αγγιζει τα 100 δις?

Οτι οι οι ελληνικες τραπεζες επιβαρυναν τον προυπολογισμο κατα 50 δις ηδη & οτι εχουν περασει στον ελεγχο της ΕΚΤ?

Οτι κανεις δεν αντεχει ουτε σε κανεναν συμφερει να τραβηξει η ιστορια μεχρι τον Ιουλιο, οπου αρχιζουν οι μεγαλες ληξεις της ΕΚΤ?

Οτι ο ιδιος μαλλον θα εχει αντικατασταθει μεχρι τον Ιουλιο, οποτε & ληγει η θητεια του παρα την διατεταγμενη εκβιαστικη σταση του?

Παρα την "συμφωνια" του eurogroup της 20ης Φεβρουαριου, ουσιαστικα οι δανειστες επιμενουν στην εκτελεση κατα γραμμα του δευτερου μνημονιου, απορριπτοντας καθε κυβερνητικη προταση.

Κανενα ενδιαφερον για πραγματικες μεταρρυθμισεις που δεν εγιναν ελεω ισοδυναμων, κανενα ενδιαφερον για το προγραμμα που απετυχε, κανενα ενδιαφερον για αποκρατικοποιησεις-φιλετα που γινονταν μονο σε παρατρεχαμενους, κανενα ενδιαφερον για την διαφθορα που δεν τιμωρηθηκε, κανενα ενδιαφερον για αλλαγες των αιτιων που μας υπερχρεωσαν, κανενα ενδιαφερον για τον καταστροφικο αποπληθωρισμο των αξιων που βιωνουμε, που ουδολως διαφερει απο την υφεση.

Σε καθε προταση της κυβερνησης προσλαμβανουμε ενα nein.
Και δεν θελουν να διακρινουν οτι ενα απειρο αριστερο κομμα του 3,5% βρεθηκε συγκυριακα να κυβερνα (με ολες του τις γκαφες), κυριως απο αγανακτηση των πολιτων, που ομως δεν ειναι μονο ελληνες πλεον, αλλα φοβουνται την ευρωπαικη του απηχηση.

Σημερα παλι εισεπραξε ενα ακομη nein στο θεμα της ρυθμισης των 100 δοσεων & της ρυθμισης εξπρες που αφορουσε ενα μερος της διαγραφης των προστιμων. Εισεπραξε ενα nein στην ανθρωπιστικη κριση.

Κατα την αποψη τους ΔΕΝ υπαρχει. Ασχετως αν η πραγματικη ανεργια βρισκεται στο 40%, ασχετως αν 3,5 εκατομ πολιτων ειναι εκπροθεσμοι οφειλετες του κρατους, ασχετως αν διαφορετικα η κυβερνηση δεν θα μπορει να καλυψει αλλιως ουτε τις πρωτογενεις της δαπανες.

Η κυβερνηση οφειλει να βγει & να μιλησει με καθαρα λογια στον ελληνικο λαο.
Οφειλει να ζητησει την στηριξη των υπολοιπων κοινοβουλευτικων κομματων σε καθε νομοσχεδιο που θα περνα απο την βουλη.
Οφειλει να παλεψει κρατωντας ισορροπιες οσο μπορει, γνωριζοντας ομως, οτι αν υποχωρησει τωρα, η χωρα θα καταστει δια παντος ενα προτεκτορατο χωρις καμια εθνικη κυριαρχια.


Οντως...ο δρομος για την ΧΑ στρωνεται καλα, αλλα για λογους απειρως σοβαροτερους.
ΚΑΤΕΡΙΝ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-