Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Γ. Παπακωνσταντίνου : απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το απόγευμα


Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Γ. Παπακωνσταντίνου


Την ενοχή του υποστήριξε και στη δευτερολογία της, η εισαγγελέας της έδρας | AP PHOTO/PETROS GIANNAKOURIS

Συντάκτης:
Μαρία Δήμα


Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, του οποίου την ενοχή του υποστήριξε και στη δευτερολογία της, η εισαγγελέας της έδρας.

Να θυμίσουμε πως, ορισμένους από τους ισχυρισμούς των τριών δικηγόρων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνταντίνου, αντέκρουσε η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου, σε μια δευτερολογία της μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης. Ανέφερε δε ότι το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε από τους τρεις λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού πρέπει να προσδιοριστεί από το Ειδικό Δικαστήριο, και αυτό (το ύψος της ζημιάς) θα καθορίσει εάν οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου θα είναι σε βαθμό κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Η ζημιά πρέπει να είναι βέβαιη και οριστική, προσέθεσε η εισαγγελική λειτουργός και τόνισε ότι το δικαστήριο υποχρεούται κατ’ εκτίμηση να προσδιορίσει το ύψος της ζημιάς, δηλαδή τα χρήματα που χάνει το ελληνικό Δημόσιο.

Η κ. Δημητρίου υποστήριξε πως το γεγονός ότι η ΔΟΥ εξέδωσε προσωρινές πράξεις καταλογισμού δεν επηρεάζει την εξέλιξη και δεν παίζει κανένα ρόλο το ότι οι συγγενείς του κατηγορουμένου έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, επικαλούμενη η κυρία Δημητρίου αποφάσεις του Αρείου Πάγου επ’ αυτού του θέματος, που επιλύουν το ζήτημα υπέρ των θέσεων της.

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Τάκης Βασιλακόπουλος, είχε τονίσει ότι δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή κάθειρξης με μόνη την προσωρινή βεβαίωση της ΔΟΥ για το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε στο Δημόσιο, ενώ επανέλαβε τις αιχμές κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ. «Φταίει ο κατηγορούμενος που ο κ. Διώτης έσπασε το αρχικό στικάκι που του είχε δώσει;» αναρωτήθηκε συνήγορος υπεράσπισης προσθέτοντας πως «όλο ανακολουθίες είναι ο κ. Διώτης», και έκλεισε τονίζοντας και πάλι πως «κάποιος του την έστησε».

Για παραγραφή, λόγω διάλυσης της Βουλής, κάνει λόγο συνήγορος του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης (24/3).

-www.efsyn.gr

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-