Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Υπάρχει το έτος 2015, "ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ"..?

Ο Μάριο δήλωσε: «Διαπιστώσαμε περαιτέρω πτώση των αποδόσεων των ομολόγων της Πορτογαλίας και άλλων μέχρι σήμερα σε δυσμενή οικονομική θέση χωρών παρά την ανανέωση της ελληνικής κρίσης. 

Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα αγοράς τίτλων χρέους μπορεί να θωρακίζει τις χώρες της ευρωζώνης απέναντι στη μετάδοση». - Ανησυχούν τώρα, όχι για το μέλλον της ίδιας της Ελλάδας, αλλά για την τοξικότητα που η κρίση στη χώρα μπορεί να προκαλέσει στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. -Μάλλον είμαστε απλά ο αδύναμος κρίκος στην Ευρώπη, μετά τη Lehman Brothers που βάρεσε κανόνι το 2007(θυμάστε τη χρηματοπιστωτική κρίση των subprimes στην Αμερική?).Τότε αποφασίστηκε πάραυτα πως η σωτηρία της Lehman Bro (βλέπεις η υποψήφια αγοράστρια Barclay’s αρνήθηκε να την εξαγοράσει,οπότε απέμεινε το μοναδικό σενάριο της πτώχευσης),θα ήταν πολύ πιο επώδυνη και ακριβή από την πτώχευση, ενώ αντίθετα για την επίσης προβληματική Merrill Lynch, αποφασίστηκε πως ήταν προτιμότερο να διασωθεί.- 

Ως γνωστό,η Ευρωπαική κουλτούρα παρουσιάζεται ως πιο αργή και προσεκτική στις αντιδράσεις που επιλέγει σε σχέση με τους Αμερικανούς. -΅Είμαστε το θύμα της παγκόσμιας οικονομ. κρίσης, που μας βρήκε όμως γυμνούς και παντελώς απροετοίμαστους λόγω της υπερκατανάλωσης των προηγούμενων χρόνων, χρησιμοποιώντας τα "δανεικά και αγύριστα" όλων των πολιτικών που μας κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια.Κτύπησε αλόγιστα τη γενιά του Πολυτεχνείου και δυστυχώς "ομολογώ" ότι καταστρέψαμε τη γενιά των παιδιών μας (τους οφείλουμε τουλάχιστον "μία συγνώμη").
Ολα εδώ πληρώνονται!
-Ποιός μπορεί να ξεχάσει τις πολιτικές Ανδρ.Παπανδρέου-Τσοβόλα δώστα όλα, Σημίτη με το €, Γιάννου Παπαντωνίου με το βατερλώ του Χρηματιστηρίου, Αλογοσκούφη με τα ταμεία, Γιωργάκη Παπανδρέου με τα λεφτά...υπάρχουν, Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου με τη χαμένη λίστα Λαγκάρντ, τις διοικήσεις των ελλην Τραπεζών.? ) η "διαπλοκή" σε πλήρη Ανάπτυξη, δίχως όμως "Ανάπτυξη της Ελλάδας" και με τους Ελληνες στη Λιτότητα και μιζέρια. Ισως είναι καιρός να πληρώσουν παραδειγματικά για την ιστορία, τουλάχιστον κάποιοι εξ αυτών.

-Το καίριο και βασικό ερώτημα σήμερα είναι τι θα κάνουν οι εταίροι μας και η EKT με την Ελλάδα,που θεωρούν ως την "Ευρωπαική-Lehman Brothers.? Θα αποφασίσουν να μας διασώσουν ή θα μας τραβήξουν το χαλί, όπως έκαναν το 2008 η Αμερικανική κυβέρνηση και οι Τραπεζίτες ? Το εύθραυστο € κινδυνεύει από αλυσιδωτή αντίδραση μιάς ενδοχόμενς κατάρρευσης της ελλην οικονομίας.Επειτα μη ξεχνιόμαστε πως η ΕΚΤ είναι υποχρεωμένη να δώσει τις δόσεις του εναπομείναντος δανείου, είναι ηθικός και παγκόσμιος τραπεζικός κανόνας.Τέλος να σημειώσουμε πως "η Ελλάδα δεν είναι Τράπεζα", οπότε δε γίνεται να ισχύσει το σενάριο "κάντο σαν την Λήμαν".Είμαι σίγουρος πως θα πρυτανεύσει η λογική στους εταίρους μας, δηλ. θεωρώ πως δεν θα αφήσουν την Ελλάδα ξεκρέμαστη.
Μη ξεχνάμε πως η Ευρωπαική κουλτούρα παρουσιάζεται ως πιο αργή και προσεκτική στις αντιδράσεις της, αλλά πρυτανεύει η "λογική".-
Δεν θα το επιτρέψουν επίσης ο Ομπάμα-Βατικανό-Ελλην Εκκλησία-Πούτιν-Κίνα κλπ.
Εχε εμπιστοσύνη στην Ευρωπαική κουλτούρα !
.
Greek Fund
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-