Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Το Ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει το Πούτιν



EPA / MIKHAIL KLIMENTYEV / RIA Novosti
«Όταν οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης επώνυμα ως" προδότες ", οι δολοφονίες πρέπει να αναμένονται". (Elmar Brok)
.

Ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει Πούτιν για δεινή κατάσταση της δημοκρατίας στη Ρωσία
με Dan Alexe



Νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταδικάσει τη δολοφονία του ρωσικού πολιτικός της αντιπολίτευσης Μπόρις Nemtsov και εξέφρασε την αυξανόμενη ανησυχία του για την επιδείνωση της πίεσης από τη Μόσχα στις ομάδες της αντιπολίτευσης.

Ο αρχηγός εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Federica Mogherini είπε στους νομοθέτες την Τετάρτη ότι «η ελευθερία της έκφρασης είναι υπό αυξημένη πίεση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αγωνίζονται να υπάρχουν και να έχουν πρόσβαση σε μέσα μαζικής ενημέρωσης."

Κάλεσε για μια «πλήρη και διαφανή έρευνα για τη δολοφονία" του Nemtsov.

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης αντιτάχθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία σκασίματα Ρωσικά-backed αυτονομιστών εναντίον κυβερνητικών στρατευμάτων. Nemtsov πυροβολήθηκε στη Μόσχα στις 27 Φεβρουαρίου.

Αντιπροσώπων από όλα όλο το πολιτικό φάσμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ομόφωνη σήμερα την καταδίκη της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και προσωπικά, για ό, τι ορισμένοι βουλευτές που ονομάζεται το «κλίμα μίσους» που έχει δημιουργηθεί στη Ρωσία εναντίον της αντιπολίτευσης.

Ορισμένοι βουλευτές σε σχέση δολοφονία Nemtsov με τη δολοφονία του Σεργκέι Κίροφ το 1934, που εξαπέλυσε καταστολή του Στάλιν εναντίον διαφωνούντων στοιχεία του Κόμματος, με αποκορύφωμα την «Μεγάλη Κάθαρση».

«Όταν οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης επώνυμα ως" προδότες ", οι δολοφονίες πρέπει να αναμένονται», δήλωσε ο Γερμανός αναπληρωτής του ΕΛΚ Elmar Brok.

Κάποιοι ευρωβουλευτές επανέλαβαν την πρόσφατη έκκληση του Προέδρου της Επιτροπής Jean-Claude Juncker για την δημιουργία ενός κοινού στρατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον απόηχο της αύξησης των εντάσεων με τη Ρωσία. Γιούνκερ είπε ότι, με μια τέτοια δύναμη, η ΕΕ θα μπορούσε να αντιδράσει με αξιόπιστο τρόπο, όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια απειλή για την ελευθερία σε ένα κράτος μέλος ή γειτονική χώρα.

"Δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό στρατό για να το χρησιμοποιήσετε αμέσως," δήλωσε ο Γιούνκερ. "Αλλά ένα κοινό στρατό μεταξύ των Ευρωπαίων θα μεταφέρει στη Ρωσία ότι είμαστε σοβαροί για την προάσπιση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης."

Υπήρχε επίσης ένα ασύμφωνα φωνή στους βουλευτές, με την γαλλικής ακροδεξιάς Εθνικού Μετώπου αναπληρωτής Jean-Luc Schaffhauser Πούτιν καλεί Πούτιν "μετριοπαθής πολιτικός».

Μια λεκτική κονταρομαχία ακολουθείται όταν το ΕΛΚ Elmar Brok κατηγόρησε το Εθνικό Μέτωπο του να πάρει τα χρήματα από τον Πούτιν, η οποία έκανε ο Γάλλος Jean-Luc Schaffhauser απειλεί να μηνύσει.

Οι νομοθέτες της ΕΕ αναμένεται να εγκρίνουν κατά τη διάρκεια της ολομέλειας στο Στρασβούργο την Πέμπτη ψήφισμα επικρίνει τη θανάτωση και η επιδεινούμενη κατάσταση της δημοκρατίας στη Ρωσία.

Η πρόταση για μια πιθανή αμυντική δύναμη της ΕΕ για πρώτη φορά προβλέπεται ρητώς στη Συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2009. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είναι μεταξύ εκείνων που έχουν υποστηρίξει μια τέτοια δύναμη, τουλάχιστον στη θεωρία σε κάποιο σημείο στο μέλλον. Παρ 'όλα αυτά, η ιδέα ενός στρατού της ΕΕ έχει απορριφθεί κατηγορηματικά στο παρελθόν. Βρετανία, καθώς και οι ΗΠΑ, υπήρξαν επιφυλακτικοί να δώσει ένα μεγαλύτερο στρατιωτικό ρόλο στην ΕΕ, φοβούμενη ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει το ΝΑΤΟ.-
.
 -πηγή, www.neurope.eu  -Μετάφραση Google
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-