Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Επιμένει η Ντόρα Μπακογιάννη για συνέδριο

Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ: 

Επιμένει η Ντόρα Μπακογιάννη για συνέδριο.

 «Ο Σαμαράς φοβάται μήπως τεθεί θέμα ηγεσίας».

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, με το θέμα του συνεδρίου να βρίσκεται στο επίκεντρο και την Ντόρα Μπακογιάννη να προκαλεί ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά για την απροθυμία του να πάει σε συνέδριο, από φόβο μην τεθεί θέμα ηγεσίας.

Ειδικότερα η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της υποστήριξε ότι «ο πρόεδρος φοβάται το συνέδριο γιατί φοβάται μήπως τεθεί θέμα ηγεσίας», για να την διακόψουν διάφορα στελέχη μετά από αυτή την τοποθέτησή της.

«Έχουμε πρόεδρο εκλεγμένο από το λαό», της είπαν σύμφωνα με πληροφορίες και εκείνη απάντησε «αφήστε με να μιλήσω».

Πηγές από το περιβάλλον της πρώην υπουργού αναφέρουν ότι η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε επ' αυτού ότι «σε ένα συνέδριο ή θα βγει ο Σαμαράς ενισχυμένος ή θα βγει ένας νέος ισχυρός αρχηγός» και απαντώντας στις αντιδράσεις είπε ότι «στη ΝΔ δεν μιλάμε με κράχτες αλλά με επιχειρήματα».

Και ο Δένδιας υπέρ συνεδρίου

Τη θέση του για τη διεξαγωγή ενός Εκτάκτου Συνεδρίου της ΝΔ επανέλαβε και ο Νίκος Δένδιας, αφού προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής τόνισε πως στόχος της ΝΔ του 27% είναι να ξαναγίνει το κόμμα η μεγάλη πλειοψηφική παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σαμαράς: Το θέμα της ηγεσίας έχει κλείσει

Βέβαια, στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ξεκαθάρισε ότι το θέμα της ηγεσίας έχει κλείσει. «Θέμα αρχηγού της παράταξης έθεσα εγώ ο ίδιος», είπε χαρακτηριστικά αλλά κανείς δεν κίνησε τις καταστατικές διαδικασίες και το «θέμα έκλεισε».

Κατηγόρησε δε όσους ανακινούν το ζήτημα της ηγεσίας, αλλά και εκείνο του εκτάκτου συνεδρίου, βοηθούν στην πράξη τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς του κάνουν δώρο την εσωστρέφεια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σφοδρή επίθεση Γιακουμάτου σε Ντόρα Μπακογιάννη

Ιδιαίτερα αιχμηρός κατά της Ντόρας Μπακογιάννη και όσων ζητούν συνέδριο ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος. Στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εγώ σε στήριξα Ντόρα το 2009 απέναντι στο Σαμαρά. Ήταν καλά τότε ε; Ήμουν καλός τότε, ε; Αλλά πάνω από όλα είμαι ΝΔ και θέλω να είμαι δίκαιος. Κάποιοι με ψέματα θέλουν τη φατσούλα τους στα ΜΜΕ και επικαλούνται τάχα μου το συνέδριο. Οι αρχηγίσκοι της δεκάρας. Παλικαρίσια λοιπόν, όποιος θέλει εδώ, και όχι φωτό με το μαλλί μιζαμπλί φτιαγμένο. Εδώ είναι το όργανο. Όχι τα κανάλια και το σταρ σίστεμ».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκτακτο συνέδριο δεν σημαίνει αμφισβήτηση του αρχηγού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δεν τον προβληματίζει το 28% που πήρε η ΝΔ στις εκλογές αλλά η πορεία της από εδώ και στο εξής.

«Υπό συνθήκες είναι καλό ποσοστό. Με προβληματίζει τι κρύβεται πίσω από αυτό. Δεν είναι δεδομένο ότι θα καρπωθούμε τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει αγώνα. Δεν είναι κακό στη συζήτηση που ακολουθούμε να επαναοριοθετήσουμε και την ιδεολογία μας. Το έκτακτο συνέδριο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αμφισβήτηση του αρχηγού μας. Οι εξελίξεις στη χώρα ίσως να είναι ραγδαίες. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι», τόνισε.

Τι είπαν ο Σάκης Ιωαννίδης και η Όλγα Κεφαλογιάννη

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Καθαρές κουβέντες. Η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Είναι κρίσιμες οι ώρες που περνάμε. Όχι σε προσωπικές στρατηγικές. Κανένας χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Επανίδρυση της σχέσης μας με την κοινωνία που διαταράχθηκε λόγω εφαρμογής του μνημονίου. Ευρύς διάλογος. Όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οδήγησε την παράταξη σε συνέδριο στη Χαλκιδική, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση και τώρα».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε μεταξύ άλλων: «Να απευθύνουμε γενικό προσκλητήριο, ευρύτατο κάλεσμα στις κεντροδεξιές δυνάμεις».
Η πρώην υπουργός πρότεινε τη σύσταση δύο ομάδων εργασίας με πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος.

«Η μία θα παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και θα εκπονεί σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα και η δεύτερη θα ασχοληθεί με τον ιδεολογικό προσανατολισμό της ΝΔ», είπε.

«Αφού περάσουμε τα στάδια που περιγράφει ο πρόεδρος, προετοιμασμένοι και οργανωμένοι, σε δεύτερο χρόνο, να πάμε σε συνέδριο», συμπλήρωσε.

Κατά της αλλαγής ηγεσίας ο Πατούλης

Ο δήμαρχος και πρόεδρος ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ είπε τα εξής:

«Οι αλλαγές είναι μονόδρομος. Ξεκαθαρίζω. Όχι στην αλλαγή ηγεσίας. Όχι στις προσωπικές στρατηγικές. Όχι σε συζητήσεις σε δείπνα. Όχι συζητήσεις σε γραφεία. Δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση σε αυτά. Να ανοίξει το παιχνίδι. Να αναγνωρίσουμε λάθη και να τα διορθώσουμε. Εγγυητής είναι ο Α. Σαμαράς σε μια πορεία προς συνέδριο ο οποίος είναι εκλεγμένος από τη βάση και έχει απόλυτη νομιμοποίηση».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)  - huffpost.gr -

-info-

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-