Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Αλέξη πρόσεχε, ο ψυχασθενής συγκυβερνήτης έριξε το Airbus στα βράχια.



-- Η Ανοιξη καθυστερεί νάρθει φέτος, λόγω της   κρίσης στην Ελλάδα .
Κράτησε πάρα πολύ ο χειμώνας φέτος.Σκέψου τα έρμα τα φτωχά νοικοκυριά δίχως θέρμανση.
Μας ταλαιπώρησαν και οι συνεχείς βροχές.Πέρασε η 25 Μαρτίου και δεν είδαμε ούτε ένα χελιδόνι, ούτε για δείγμα.Αλλες χρονιές στη παρέλαση έβλεπες και χελιδόνια.
Οι αμυγδαλιές ακόμη δεν ανθίσαν.
Η αγορά πεθαμένη , οι τράπεζες στεγνές, ούτε σκιά πελάτη δε περνά τα κατώφλια των τραπεζικών καταστημάτων.
Οι έχοντες στείλαν τα ευρώπουλα στο εξωτερικό και κρατήσαν κάποια για καβάτζα για τα τρέχοντα έξοδα στα σεντούκια και στα κλιματιστικά (κάποια σεντούκια παραφούσκωσαν ευρώπουλα, η χαρά των Ρουμάνων...).
Οι μη έχοντες περιμέναν μάταια τα επιδόματα και τελικά θα τους δώσουν "τροφο-κάρτες".Η αξιοπρέπεια στο μεγαλείο της για τα 2/3 του πληθυσμού!
Κόστα-κόστα πάει το καράβι της κυβέρνησης, οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε πως έκανε επιτυχημένους και δύσκολους ελιγμούς τους τελευταίους 2 μήνες που ανέλαβε πρωτοβουλίες διακυβέρνησης.
Ο Αλέξης προχτές λένε οι κακές γλώσσες, έφυγε με τη θηλειά στο λαιμό του για να συναντήσει τη Μέρκελ και γύρισε χωρίς θηλειά,αλλά και με άδεια χέρια.Η Ανοιξη αργεί..σύντροφοι.
Στρώθηκε όμως το τραπέζι.Εχουμε βάσιμες ελπίδες να ξαναγίνουμε κάποτε κανονικοί άνθρωποι με "αξιοπρέπεια" στην ευρωζώνη.
Η ομάδα του Αλέξη εδραιώνει τη πολιτική της ηγεμονία, μετά τις υποσχέσεις του Γιούνκερ και τη βοήθεια του Ομπάμα (βλ νέο ψυχρό πόλεμο και νέα συμφωνία εμπορίου ΗΠΑ-ΕΕ).
Τώρα πρέπει να βιαστούν ο Αλέξης με το Γιάνη, γιατί η πραγματική οικονομία μας στέγνωσε.
Οι φτωχότεροι τελικά του 1985 ήταν αυτοί που την πλήρωσαν πρώτοι απ΄ όλους το 2010 μέχρι και σήμερα, ισοπεδώθηκαν από τη παρατεταμένη κρίση .Μιά κρίση που θα βαστάξει χρόνια.
Το 1985 θα το πληρώσουμε δυστυχώς πολλές φορές, μέχρι να το ξεπληρώσουμε (όχι βεβαία εμείς, αλλά τα παιδιά μας).
Τα γιουρούσια των συντεχνιών, οι συνδιαλλαγές που το 1985-2000 σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Δανεικά λεφτά, ακατάσχετη αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά όμως συνεχόμενη και φθίνουσα πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Κάπως έτσι δημιουργήσαμε σαν λαός το δημόσιο χρέος, σε πλήρη συνεργασία με τη διαπλοκή και διαφθορά της εξουσίας.
Από την άλλη πλευρά ο ιδιωτικός τομέας πέρασε εξ ολοκλήρου στην ανεργία.
Οι πολίτες δε βγάζουν πλέον άχνα, έχουν αποθαρρυνθεί από τους πολιτικούς και η Δημοκρατία περιορίζεται μαζί με την Εθνική μας κυριαρχία (λόγω του εξωτερ.δανεισμού).
Πλήρης αστοχία του πολιτικού συστήματος την 6ετία που πέρασε.Τελικά καταλάβαμε όλοι ότι "λεφτά δεν υπήρχαν" που φώναζε ο Γιωργάκης.
Τώρα όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η ώρα των διαρθρωτικών αλλαγών.Τα περιθώρια στένεψαν και παραμένουν ασφυκτικά.Τη περασμένη εβδομάδα φύγαν άλλα 2 δις από τις 4 συστημικές τράπεζες με κατεύθυνση τις θυρίδες και τα σεντούκια (και...περιμένουν να τα ξεθάψουν με το αναμενόμενο περιουσιολόγιο...)
Στις 27/2 πρέπει να έχει ετοιμαστεί η λίστα των μέτρων, τέρμα οι κυβερνητικοί ελιγμοί, γιατί έγιναν ασφυκτικές οι συνθήκες ρευστότητας.
Βλέπεις η ΕΚΤ στηρίζει τις Τράπεζες και όχι τα κράτη.

"Εθνος ανάδελφον, με αδελφομένες όμως τις Τράπεζες".
Γι αυτό Αλέξη πρόσεχε γιατί ο ψυχασθενής συγκυβερνήτης έριξε το Airbus στα βράχια.
greek fund
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-