Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ο Ντάισελμπλουμ πιό κοντά στην αποχώρηση από την προεδρία του Eurogroup



 |



Δημοσιεύθηκε: 19/03/2015 - HuffPost Greece

Η πιθανότητα να αποχωρήσει από την προεδρία του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά, μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ολλανδία.

Οι περιφερειακές εκλογές που πραγματοποιούνται εκεί, εξελίσσονται σε αποτυχία για την παράταξη των Εργατικών του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, που βρίσκεται στην κυβέρνηση μαζί με τους Φιλελεύθερους.

Σύμφωνα με τα exit polls, η παράταξη χάνει περίπου 7,3% από τη δύναμη της. Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές είχαν 17,3%, ενώ στις γενικές του 2012 είχαν 24,85%. Όμως, τώρα έχει μειωθεί οριακά στο 10% το ποσοστό των Εργατικών.

Φαίνεται λοιπόν ότι τα περιθώρια στενεύουν για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, αφού δεν αποκλείεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Κάτι που ενδεχομένως θα σημαίνει αποχώρηση του Ντάισελμπλουμ από το υπουργείο Οικονομικών και από την θέση του επικεφαλής του Eurogroup.

Σε ότι αφορά τα άλλα κόμματα της Ολλανδίας στις περιφερειακές εκλογές, πτώση καταγράφουν και οι Φιλελεύθεροι (VVD) του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, που υποχωρούν στο 15,7%.

Μικρή πτώση και για την ακροδεξιά (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς, που χάνει μιάμιση μονάδα στο 11% από 12,4% το 2011.

Ενισχυμένοι κατά περίπου δύο μονάδες δείχνουν να βγαίνουν από την κάλπη οι Χριστιανοδημοκράτες, οι Σοσιαλιστές και οι φιλελεύθεροι του D66.-

- Huffpost.gr

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε το σχόλιό σου, με ονομ/μο και Mail .-